ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hastanede kalite kontrol komisyonu kuruldu…

Hastanede kalite kontrol komisyonu kuruldu…
YAYINLAMA: 06 Nisan 2023 / 18.47
GÜNCELLEME: 06 Nisan 2023 / 18.47
Devlet hastanesi bünyesinde hizmet kalitesini artırmak amacıyla uluslararası hizmet kalite kontrol Komisyonu kurulduğu bildirildi.

Başhekim Dr. Necati Bilgin hastalara daha kaliteli hizmet verebilmek için hastanenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, araç, gereç ve tıbbi cihazların yenilenmesi, eksikliklerin tamamlanması amacıyla çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bölge hastanesi olarak hizmet verdiklerini, hizmetin kalitesini artırıp, çıtayı daha yüksek seviyelere yükseltmeleri gerektiğini belirten Bilgin, şöyle konuştu:

“Bu anlayışı bir an önce devreye sokmak için ilk olarak uluslararası kalite kontrol Komisyonu kurduk. Bu komisyon bütün eksiklerimizi tespit edecek, daha sonra tespit edilen eksiklikleri Sağlık Bakanlığı’na bildirerek, giderilmesi yoluna gideceğiz. Eksikliklerin giderilmesi, mevcut araç gereç ve fiziki şartların iyileştirilmesi ile tam donanımlı bir hastane olarak rakiplerimizle rekabet edecek güce erişeceğiz.”

Başhekim Bilgin, hastalara, hizmet vermeye mecbur bir yaklaşımla baktıklarını, sorunları gidermek için el birliği ile çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Hastaya, hastanemize gelmeye mecburlarmış gibi bir anlayışla bakmıyoruz. Tam aksine biz onlara hizmet vermekle yükümlüyüz. Şimdiye kadar bütün devlet hastaneleri hastalar bize gelmeye mecburdur gibi bir anlayışa sahipti, ama bundan sonra sağlık sektöründe yaşanan reformlar ve artan rekabet ortamı bizleri hasta çekmeye ve bunun içinde daha kaliteli hizmet üretmeye zorlayacak.”

Kurulan komisyonun çok kısa bir zaman içinde göreve başlayacağını, komisyon üyelerinin hastane içi ve dışından hekim ile sağlık personelinden oluştuğunu vurgulayan Bilgin, “Komisyon görevi ilk olarak hastanenin fiziki şartlarının iyileştirilmesi için projeler üretip hayata geçirilmesi için çalışacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *