ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hava kalitesinin korunması için denetimler sürüyor

Hava kalitesinin korunması için denetimler sürüyor
YAYINLAMA: 29 Nisan 2022 / 14.38
GÜNCELLEME: 29 Nisan 2022 / 14.38
Hava kirliliği, kalorifer soba ve sanayi tesislerinin bacalarından çıkan duman ve motorlu taşıtların egzozlarından çıkan gazlarla birlikte çok sayıda etkinin, havanın doğal yapısı içerisinde oluşturdukları kükürt dioksit ve azot monoksit, karbon monoksit ve karbondioksitle birlikte birçok gazdan kaynaklandığı hatırlatıldı. Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, bu nedenle Çevre ve orman müdürlüğü olarak yılın ilk altı ayında hava kalitesinin korunması için devletin yapıldığını açıkladı.

Sakıncalı yakıtlar yediemine teslim edildi

Yapılan denetim sonucunda, yakılması yasaklanmış kömür tespit edilen beş kişiye 2897 sayılı çevre kanununun ilgili maddeleri uyarınca, toplam 9.000.285.000 TL idari para cezası uygulanarak ya yediemine teslim edildi. Ayrıca mahalli çevre kurulunda hava kirliliği ile ilgili mücadele ve 2003-2004 kış sezonunda hava ve çevre kalitesine daha da iyileştirilmesi amacıyla satışa sunulacak kömürlerin özellikleriyle pazarlama ve tüketim aşamalarındaki esas ve kuralların belirlendiği açıklandı.

Alo çevre hattına gelen şikayetler değerlendirildi

Yazılı ve 181 alo çevre hattına gelen şikayetler üzerine, vatandaşlar tarafından hava kirliliği ile ilgili olarak gönderilen 18 yazılı şikayet dilekçesi ile 25 tane 181 alo çevre hattına yapılan şikayetlerin anında değerlendirilerek, olumsuzlukları mevzuata çevresinde bertaraf edildiğini söyleyen Niziplioğlu, Gaziantep’te üç ayrı noktada günlük olarak hava ölçümü yapıldığını, ölçüm sonuçlarını Maanoğlu köprüsü yanında 100. Yıl Kültür Parkı içerisinde bulunan panoda halkın bilgisine sunulduğunu kaydetti.

25.000 araç egzoz ölçümü yaptırdı

Kontrol Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca 2003 yılının ilk altıncı ayı itibari ile egzoz muayene istasyonunda 25.355 adet sivil ve 449 adet resmi araç olmak üzere toplam 25.000 adet aracın egzoz ayarlarını yaptırmalarının sağlandığı, vatandaşların egzoz pullarını almaları ve rutin kontrollerini yaptırarak idari cezaya maruz kalmaması hususunda verildiği hatırlatıldı. Sanayi tesislerinde yapılan denetimlerde ise 26 iş yerine tutanak tutularak hava kirliliğine neden olan olumsuzluğun giderilmesinin sağlandığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *