ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

"Havaalanı inşaatının kısa sürede bitirilmesi sağlanacak"

"Havaalanı inşaatının kısa sürede bitirilmesi sağlanacak"
YAYINLAMA: 24 Eylül 2024 / 10.15
GÜNCELLEME: 24 Eylül 2024 / 10.15

Havaalanı ve Teşvik için tüm milletvekilleri el ele

CHP Gaziantep Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep Havaalanı inşaatının uzatılmaması ve Gaziantep'in Teşvik Yasası kapsamına alınması için tüm Gaziantep milletvekilleriyle birlikte çalışma başlattıklarını açıkladı.

CHP Milletvekili Yılmaz, havaalanında "Kat farkının önlenmesi” için başlatılacak inşaat çalışmalarının uzamasının Gaziantepli işadamlarının işini aksatacağını ve ulaşımı felç edeceğini belirterek, yapılacak çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi için iktidar milletvekilleriyle birlikte yoğun bir çalışma içine girdiklerini ve çalışmalarının olumlu sonuçlanacağı umudunda olduklarını bildirdi. Yılmaz, "Bu bağlamda Ulaştırma Bakanlığı müsteşarının Gaziantepli olması bizim için sevindirici dedi.

Yılmaz, Gaziantep'in Teşvik Yasası dışında bırakılmasının Gaziantepli sanayici ve yatırımcılar için büyük haksızlık olduğunu da bildirerek, yapılan bu hatadan geri dönülmesi için yine tüm Gaziantep milletvekilleriyle birlikte hükümet nezdinde girişimde bulunduklarını, çalışmaların olumlu ve alt komisyonda yapılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Gaziantepli işadamı ve sanayicilerin Gaziantep'in teşvik priminden mahrum bırakılmasına tepki göstermesini haklı bulan Yılmaz, "Gaziantep Milletvekilleri olarak Gaziantep'in de 5084 Sayılı Teşvik Yasası kapsamına alınmasını ve haksızlığın giderilmesi sağlanacağını ifade etti. Bir kimsenin hem atı, hem yolu alınamaz." diye konuştu.

CHP'nin geçmişini eleştirme Başbakan'ın haddini aşar

Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep'te yaptığı konuşmada "CHP'nin geçmişi kirlidir" sözlerine de sert tepki gösterdi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Maarif Kavşağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "CHP'nin geçmişi kirli" sözlerine büyük tepki gösteren CHP'li Mustafa Yılmaz, "Büyük önder Atatürk'ün kurucusu ve Genel Başkanı olduğu CHP'nin kökü Kuvayi Milliye' ye dayanır. CHP'nin geçmişi tertemiz. CHP'nin geçmişini eleştirmek, hele hele kirlidir suçlamasında bulunmak Sayın Başbakana düşmez ve bunu haddini aşan bir eleştiri olarak görüyorum. Sayın Erdoğan kendi partisinin durumu ve memleketin sorunlarıyla ilgilinsin" dedi.

Yılmaz AK Parti iktidarının şaşkınlık ve acemiliğinin halen devam ettiğini belirterek, "Sayın Başbakan Erdoğan CHP'nin icraatlarını, tüzük ve programını eleştirebilir, ancak CHP'nin köküne ve geçmişine Başbakan da olsa, 'Geçmişi Kirlidir 'diye dil uzatamaz. Hiçbir AKP'li bu hakkı kendinde göremez" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *