ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Havaalanı krizi

Havaalanı krizi
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2023 / 13.36
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2023 / 13.37
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, uluslararası havaalanı statüsündeki Gaziantep Havaalanı’nın ciddi sorunları bulunduğunu, sorunların çözümü için yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtti.

Havaalanına ILS cihazı taktırmak için 10 yıldan bu yana yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirten Doğan, havaalanının Gaziantep’e yakışmadığı görüşünü savundu.

Doğan, “Havaalanının sorunlarını çözmek bizim işimiz değil ama biz büyükşehir belediyesi olarak her türlü katkıyı sağlamaya da hazırız. Yılda 54 uçak seferi iptal oluyor. Gaziantepli İstanbul’da, Ankara’da havaalanına gidiyor, uçağın iptal olduğunu öğrenince perişan oluyor” dedi.

Bir pist, terminal binası, apron ve otoparktan oluşan ek yatırımın yüzde 88 oranında tamamlanıp öylece bırakıldığını ifade eden Doğan, “Konuklarımızı bu köhne binada karşıladığımız için üzüntü duyuyoruz. Bu havaalanı Gaziantep’in bir ayıbıdır, ilgililerden bu ayıbı acilen ortadan kaldırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Gaziantepli sanayici, tüccar ve turizmciler de, havaalanından kaynaklanan sorunların işadamları ve turistlerin Gaziantep ve çevresindeki illeri seçenekleri arasından çıkarmasına yol açtığını, bu olumsuzluğun bölgenin ekonomik gelişimine zarar verdiğini öne sürdüler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *