ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Havaalanı yolu üzerindeki çirkinlik ortadan kaldırılacak

Havaalanı yolu üzerindeki çirkinlik ortadan kaldırılacak
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2024 / 16.52
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2024 / 16.52

Şahinbey Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplanan yılın son oturumunda, havaalanı yolu üzerinden kente girilirken, çarpık yapılaşmanın yarattığı çirkin görüntünün ortadan kaldırılması için çalışmalara başlanacağı açıklandı. Oturumda ayrıca spor tesislerine 17 bin metrekarelik bir yer ayrılmasını oylamaya sundu. Söz konusu gündem maddesinin ittifakla ilgili komisyona havale edilmesene karar verildi.

Yapılar yıkılıp sahiplerine daire verilecek

19 M-3a imar paftasında 197-198 pafta 1973 ada ve 127 parsel üze-rinde imar tadili teklifi hakkındaki madde oylamaya sunuldu. Başkan Can, madde üzerinde söz almak isteyen olup olmadığını sordu. Madde üzerinde söz alan olmayınca söz konusu madde hakkında açıklama yapan Can, "Havaalanı yolu üzerindeki pek çok yer gecekonducular tarafından işgale edilmiş. Bu işgal çarpık yapılaşma ve kargacık kurkacık konutlar yapılmasına ve kentin çirkinleşmesine neden olmuş. Biz buradaki yerlerin bir kısmını park alanı yapacağız diye bir an önce kurtarma gereği duyduk. Yapılaşan yerler için ise taraflarca uzlaşarak onlara konut yaptırma karşılığında yıkmak istiyoruz. Bu şekilde çirkin yapılaşmayı önleyebiliriz" diye konuştu.

“İtalyanlara çarpık kentleşmeyi göstermedik"

Çirkin yapılaşma ve gecekondulaşmanın Gaziantep'in gelişen yönüne gölge düşürdüğünü, buraların özellikle havaalanından kente ilk gelen insanlar üzerinde olumsuz bir iz bıraktığını belirten Can sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz hafta içinde kentimize gelen İtalyanları havaalanından nasıl getireceğimizin sıkıntısını yaşadık. Çünkü havaalanından gelirken, çirkin yapılaşmadan olumsuz etkilenmelerini istemiyorduk. Bu nedenle onları Zeytinli ve Kilis istikametinden Gaziantep'e getirdik ve o çirkin yapılaşmalarla karşılaşmalarını önledik. Ancak kente her gelen insanı Kilis yolundan getirme gibi bir şansımız her zaman olmayabilir. Bu korkuyla yaşamaktansa, buralardaki yapıların yıkılmasını daha uygun görüyoruz." Söz konusu gündem maddesi Can'ın konuşmasının ardından ittifakla imar komisyonuna havale edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *