ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Havaalanında inceleme yapılacak

Havaalanında inceleme yapılacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2023 / 16.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2023 / 16.53
Gaziantep havaalanında ILS cihazının olmaması nedeniyle uçuşlar iptal edilirken, sorunun çözümü için CHP milletvekili Mustafa Yılmaz, DHMİ Genel müdürü ile görüşerek çözüm konusunda duyarlı olunmasını istedi. Bu görüşmeden sonra DHMİ yetkililerinin Gaziantep’e bir heyet göndererek inceleme yapacağı kaydedildi.

Yılmaz, ILS cihazı konması için ısrar etti

GAP’ın ticaret merkezi Gaziantep’in uluslararası bir standartlarda havaalanı olmazken, mevcut alana kış mevsimleri sis nedeniyle uçakların inmesinin zorlaştığını, hatta bir çok sefer iptal edilerek, bölge ekonomisine zarar verildiğini dile getirirken, CHP milletvekili Mustafa Yılmaz dün konuyu DHMİ yetkilileri ile bir kez daha görüştü. Yılmaz, DHMİ Genel müdürü ile kangren haline gelen sorunu görüştüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

DHMİ yetkilileri havaalanında inceleme yaptıracak

“Gaziantep havaalanında ILS cihazı olmadığı için sisli havalarda uçaklar iniş yapamıyor. Durumu DHMİ genel müdürüne ilettim bunun artık çözümlenmesi gerektiğini söyledim. Çünkü uçak iptalleri hem kent, hem yöre ekonomisine zarar veriyor. DHMİ yetkililer, havaalanındaki kod farkından dolayı ILS cihazı kullanamadığını belirtti. Fakat ILS’nın kullanılabilmesi için gereken neyse onu yapacaklarını söyledi. Bunun için önümüzdeki günlerde bir heyetin Gaziantep havaalanına giderek inceleme yapacağını ifade ettiler. ILS’nın konulması için gereken neyse onu yapacaklarını belirttiler. Umarız kısa sürede bu sorun çözümlenir yöre insanı ve Gaziantep’e gelenler de perişan olmaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *