ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hayırların en değerlisi Eğitime yapılandır”

“Hayırların en değerlisi Eğitime yapılandır”
YAYINLAMA: 15 Mayıs 2024 / 17.02
GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2024 / 17.02

Vali Lütfullah Bilgin eğitimde istenilen başarıya ulaşabilmek için vatandaşların desteğinin de çok önemli olduğunu belirterek “hayırların en değerlisi eğitime yapılandır” dedi.

Vali Bilgin, Gaziantepli hayırsever Nazmiye Kıcıkoğlu tarafından Aktoprak Beldesi'nde yaptırılacak olan 2 derslik ve 1 lojmanın protokol imza töreninde, eğitimde iyi bir konumda bulunmayan Gaziantep'in yeni dersliklere ve yeni okullara ihtiyacı olduğunu söyledi. Gaziantep'teki ilköğretim ve liselerde 6 bin 130 derslik olduğunu belirten Vali Bilgin, şöyle konuştu: 'İlde, halen 900'ün üzerinde dersliğin yapımı devam ediyor. Valilik olarak İl Özel İdare bütçesinden eğitime ayrılan payı bir yıl öncesine göre 3 kat arttırdık. Bu, eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Valilik olarak, yeni okulları ve yeni derslikler: hizmete açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

Gelişmek, kalkınmak ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek için öncelikle eğitimde başarılı olmak zorundayız. Devletimiz, bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Tabi ki bu konuda hayırseverlerin desteğine de ihtiyacımız var. Ekonomik durumu iyi olan hayırseverlerimizi okul ve derslik yapmaya davet ediyorum."

Derslik ve lojman yaptıracak olan hayırsever Nazmiye Kıcıkoğlu'nun yeğeni Kadriye Cengiz ise Gaziantep Valiliği'nin başlattığı "Okul Yap Adını Yaşat" kampanyasına iki derslik ve bir lojman yaptırarak destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *