ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hayvanat bahçesinin nüfusu artıyor

Hayvanat bahçesinin nüfusu artıyor
YAYINLAMA: 24 Aralık 2021 / 14.26
GÜNCELLEME: 24 Aralık 2021 / 14.26
Büyükşehir belediye hayvanat bahçesinde aslan, kaplan, ayı, geyik, lama, ceylan, yılan, leopar, Jaguar, sırtlan ve kurt gibi değişik türden çok sayıda hayvan bulunduğu bildirildi.

540.000 metre² alan üzerinde kurulu

Hayvanat bahçesi müdürü Sezgin Yurtseven, burç ormanı içerisinde 540.000 metre² arazi üzerinde faaliyet gösterdiklerini belirtti. Hayvanat bahçesi ile ilgili Sabah’a bir açıklama yapan Yurtseven, 1200 metre² genişliğinde 440 ton su kapasiteli geniş bir akvaryuma sahip olduklarını belirterek, bunun 400 kW enerji ile beslendiğini açıkladı. Akvaryumda deniz ve tatlı su canlılarının bulunduğunu kaydeden Yurtseven, binada toplam 21 adet akvaryum bulunduğunu, üç akvaryumda deniz suyu, sekiz akvaryumda tatlı su bulunduğunu açıkladı. Suların, özel olarak havalandırılarak sürekli filtre edildiğini, toplam 50 çeşit köpek balığı, bir aslan balığı, pirana, kedi balık İle 3000 adet balık olduğunu kaydeden Sezgin Yurtseven şunları söyledi:

Kuş kafesi kışın ısıtılıyor

“Yüzlerce kuş türünün bulunduğu 400 metre² genişliğindeki kuş kafesi mevcut. Kuş kafesi, hayvanların yazın ve kışın rahatlıkla içerisinde uçabilecekleri şekilde dizayn edilmiş durumda. Tropik ortamda yaşayan kuşlar için kışın ısıtılan kapalı bölümler mevcut. Aynı zamanda ziyaretçilerin kuştur rahatlıkla seyredebilecekleri seyir terasları mevcut.”

21 ceylan var

“Dokuz kızıl geyik, altı lama, beş beyaz geyik, beş Karaca, 21 ceylan, 11 yaban keçisi, dokuz Kameron koyunu olduğunu belirten Yurtseven, yaban koyununun, doğal ortamlarını bozmadan kendilerine ayrılan 15-25 dönümlük arazi içerisinde yaşadığını kaydetti.

Dokuz sürüngen, 15

yırtıcı hayvan var

Sürüngenler: Dokuz yılan, timsah, iguananın özel olarak ısırılan kapalı camdan bölümde muhafaza edildiğini hatırlatan Yurtseven, yırtıcı hayvanlardan üç aslan, iki kaplan, iki leopar, bir jaguar, ayı, iki sırtlan, beş kurt, yazın rahatça hareket edebilecekleri yazlık bölümlerde kışında özel olarak Islan kışlık bölümde yaşıyorlar” dedi.

Maymundan Amerikan ördeğine kadar var

Hayvanat bahçesi müdürü Sezgin Yurtseven, hayvanat bahçesinde: 25 maymun, şempanze, bir babun, örümcek, Patos, manda, dört zebra, 3,6 devekuşu, üç kanguru, bir zürafa, dört at, üç at, iki su ayısı, 30 yırtıcı kuş, sülün çeşitleri, tavuz kuşları ve yüzlerce perde ayaklı bulunuyor. İki pelikan, dört beyaz kuğu, üç siyah kuğu, 2 Mart’ı, Pekin ve Amerikan ördeği ve yaban kazı var” diye konuştu.

Sınırda şok telleri bulunuyor

Hayvanat bahçesine sınırlarında şok telleri bulunduğunu hatırlatan Yurtseven, tüm hayvanların yaz ve kış aylarında rahat yaşayabilecekleri ortamlara sahip olduklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *