ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hazırlanan meclis listeleri ilçemizi temsil etmiyor

Hazırlanan meclis listeleri ilçemizi temsil etmiyor
YAYINLAMA: 12 Temmuz 2023 / 12.46
GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2023 / 12.50
AKP Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalı görevinden istifa etti. Kamalı, Temmuz 2003 tarihinde yapılan il kongresi sonrası partinin genel ilkeleri ile örtüşmeyen bir yapının ortaya çıktığını, parti teşkilatında itirazlar oluştuğunu, bu durumun genel merkeze kadar intikal ettiğini belirtti.

AKP Genel Merkezi’nin uyarıları dikkate alınmadı

Kamalı, genel merkezden gelen heyetin, uyarılarının dikkate alınmadığını, il yönetiminin keyfi uygulamalarını sürdürdüğünü, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla vurguladığı, dine, ırka ve bölgesel milliyetçiliğe dayalı çok önemli sakıncalar içeren politikaların gözardı edildiğini, dar kadrocu anlayışla siyaset yapılmaya devam edildiğini belirtti.

Kamalı, “Genel başkanımızın, ‘Biz ne bir siyasi şirket, ne de siyasi cemaatiz’ sözüne rağmen bu zamana kadar yapılan uygulamalar bu anlayışa ters düşmüştür. Açıklanan il genel ve belediye meclis üyelikleri incelendiğinde, il yönetimi maalesef, genel merkezin belirlemiş olduğu ilkelerle örtüşmeyen uygulamaları tekrarlamıştır. Genel merkezin teşkilatı para göndermiş olduğu meclis üyelerinin seçiminde uygulanacak usul ve esaslara uygun olarak ilçe başkanı ve ilçe yürütme kurulundan oluşan bir heyet meclis üyesi olacak arkadaşların asıl ve yedek listesini yapmıştır. Bu çalışmayı il başkanı ilçe başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu taslak liste çalışmasını gözden geçirerek ilk yürütme kuruluna gitmesini sağlamıştır. Meclis üyelerinin il ve ilçe başkanlarının gözetim ve denetiminde oluşturulacağı bildirilmesine rağmen, bizlerin huzurunda yapılan taslak çalışma göz ardı edilerek bakan ve bazı milletvekilleri ile beraber liste değiştirilmiştir. Bu listeler hiçbir şekilde ilçemizi temsil etmemektedir” şeklinde açıklama yaptı.

Mevcut yönetimle çalışmam mümkün değil

Kamalı, bu nedenle partinin vereceği her türlü görevde çalışacağını, ancak il başkanlığını yürüten Ökkeş Eruslu ile birlikte olmasının partinin geleceğini sıkıntıya sokacağı endişesiyle Şahinbey İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini sözlerine ekledi.

Bir kızı 20 kişi ister bir kişiye kısmet olur

AKP Şahinbey İlçe Başkanı Güzelbey, Şahinbey İlçe Başkanı Hayri Kamalının ve diğer AKP’lilerin İstifasından üzüntü duyduğunu, ancak bu tür istifaları siyasi ahlak ve ilkesizlik olarak değerlendirdiğini vurguladı.

Kamalı’nın 29 mart tarihi itibariyle görevinden istifa ettiğini ama partisinde kalmaya devam edeceğini belirten Güzelbey, “Bir kızı 20 kişi ister, ama bir kişiye nasip olur. Partimizden ayrılıp başka bir partiye gidenlere söyleyecek bir sızım yok. Ama insanlar ilkeli olmalı. Yıllarca uğruna mücadele verdiğin bir fikrin tam ters tarafında bulunan bir partiye gitmesi bence ilkesizliktir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *