ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hedef 60 milyon turist 50 milyar dolar gelir”

“Hedef 60 milyon turist 50 milyar dolar gelir”
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2021 / 15.59
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2021 / 15.59
Türkiye’nin turizm devi olarak dünya turizminde yerini almasının, her platformda Türkiye’yi ön plana çıkarmalarından ileri geldiğini belirten Turizm Bakanı Mustafa Taşar, tüm dünya basının Türkiye’deki turizm hareketliliğinden bahsettiğini vurguladı. Taşar, hedeflerinin 60 milyon turist, 50 milyar dolar gelir olduğunu kaydetti.

Türkiye’ye bu duruma getirmek için gerektiğinde kapı kapı dolaşıp turizmcilerle görüştüklerini ifade eden Taşar, “Yeri geldi 13’üncü dev adam olduk, Amerika’da Basketbol Dünya Şampiyonası oldu tanıtım yaptık. Kore-Japonya’da Futbol Dünya Kupası oldu tanıtım çalışmalarımızı buralara yönlendirdik. Eksikliklerimizi gidermek için turizmcilerle omuz omuza çalıştık ve bu çalışmalarımız halen devam ediyor.

Taşar, “ Türkiye’nin turizmdeki bu başarısı bir mucize değil. Turizm Bakanlığı’nın ve turizm sektörünün başarısıdır. Elbette, futbol, basketbol milli takımlarımızın ve altın kızımız Süreyya Ayhan’ın da elde ettiği başarılar, ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir rol oynamış ve bizim çalışmalarımıza büyük destek sağlamıştır” dedi.

Hedefin 60 milyon turist, 50 milyar dolar gelir olduğunu ifade eden Turizm Bakanı Mustafa Taşar, daha fazla kaynak ve imkan sağlandığı takdirde bu hedeflerin gerçekleşebileceğini bunun içinde öncelikle basından, sivil toplum örgütlerinden, siyasilerden ve parlamentodan bu yönde destek beklediklerini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *