ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Her yıl aynı rezalet

Her yıl aynı rezalet
YAYINLAMA: 02 Haziran 2024 / 14.35
GÜNCELLEME: 02 Haziran 2024 / 14.35

Yıllardır aynı sorun yaşanıyor, ama bir türlü çözüm bulunamıyor

Olumsuz hava koşullarından dolayı dün İstanbul'dan kalkan uçaklar, Gaziantep Havaalanı'na inemedi. Onlarca yolcu, yeniden İstanbul'a dönmek zorunda kaldı. Uçak seferlerindeki aksamanın ve insanların mağduriyetinin tek nedeni vardı, Gaziantep Havaalanı'nda ILS cihazının olmaması. Yıllardır siyasilerin, iş adamlarının ve Gaziantepliler ‘in eksikliğinden yakındığı ILS cihazının yokluğu, henüz kışın başında insanları mağdur etmeye başladı.

İktidar ve muhalefet milletvekili hemfikir

Gaziantep'te olumsuz hava koşullarından dolayı uçuşların iptal edilmesinin veya uçakların Gaziantep Havaalanı'na kadar gelip, yeniden İstanbul ve Ankara'ya dönmesinin zaman ve emek açısından ciddi kayıplara neden olduğunu belirten iktidar ve muhalefet milletvekilleri ortak paydada buluştu. CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, "Maliyeti ne olursa olsun Gaziantep Havaalanı'na ILS cihazı yerleştirilmeli" derken, AKP Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, "Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı, ILS cihazı sorununa kısa zamanda çözüm bulunmalı dedi.

Gaziantep'in değil Türkiye'nin zararına

CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz Sabah'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, "Gaziantep gibi sanayi ve ekonomi kentinin havaalanında halen bir ILS cihazı olmaması son derece büyük bir eksikliktir. Cihazın yerleştirilmesi için çok çaba gösterdik, yazık ki başaramadık. Burada geçmişe yönelik kimseyi suçlamıyoruz. Fakat bu kadar üretken ve çalışkan bir şehrin insanlarından bir ILS cihazını esirgememek lazım" dedi.

İktidar milletvekillerine ciddi görev düşüyor

ILS cihazının maliyeti ne olursa olsun bir an önce Gaziantep Havaalanı'na kazandırılması gerektiğini belirten Yılmaz, "ILS cihazının olmaması Gazianteplinin zararına olduğu kadar Türkiye'nin de zararına. Sorunun çözümü için iktidar milletvekillerine büyük görev düşüyor diye konuştu. Gaziantep in, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı olduğunu ve ILS cihazı da dahil Gaziantep Havaalanı'nın normal standartlara kavuşması için ne gerekirse yapılmasını, bunun da iktidarın görevi olduğunu belirten AKP Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş ise, "Meclis tatile girmeden kısa bir süre önce konuyu gündeme getirmiştik. Devlet Bakanı Abdulkadir Şener de bu konuyu gündemine aldı. Şimdi aramanız iyi oldu. Yarın Sayın Bakan'dan konuyu takip ederiz dedi.

Yeniden dile getireceğiz

Havaların yağışlı ve sisli olduğu zamanlarda Gaziantep Havaalanı'nın verimli kullanılmamasının büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Aktaş, "Gaziantep Havaalanı’ndaki ILS cihazı da dahil eksiklikler, yılların birikimidir. Ancak bu sorunları çözmek de iktidarın görevidir. Havaların elverişli olmadığı dönemlerde Türkiye'nin 6. büyük şehrinin havaalanından randımanlı olarak yararlanamaması üzücü bir durum. Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı. Ortadoğu'ya hitap edecek bir havaalanının eksikliklerini gidermek hükümetin görevi" diye konuştu.

Havaalanındaki ILS eksikliğinin hatırlatılmasından memnunluk duyduğunu belirten Aktaş, bu konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı nezdinde görüşmelerde bulunacağını, Devlet Planlamadan kaynak aktarılması için konunun takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *