ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hikayemi dinler misin?” konulu sergi açılacak

“Hikayemi dinler misin?” konulu sergi açılacak
YAYINLAMA: 07 Aralık 2023 / 19.44
GÜNCELLEME: 07 Aralık 2023 / 19.55

Tarih Vakfı’nca düzenlenen “Hikayemi dinler misin?” Sergisi, 5 Temmuz’da açılacak. Son 50-60 yılda Türkiye’de yaşanan insan hakları mücadelesinin görselleştirildiği sergi kapsamında Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kurucu Üyesi Prof. Dr. Mesut Gülmez “Anayasa değişikliği sonrasında insan hakları sözleşmelerinin iç hukukta yeri ve değeri”, MAZLUM-DER Genel Başkanı Yılmaz Ensaroğlu’da “Mevzuat ve uygulama açısından Türkiye’de insan hakları” başlıklı konferans verecek.

Hak ihlalleri devam ediyor

Gaziantepliler’in, Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Sergi Salonu’nda 10 Temmuz’a kadar ziyaret edebileceği serginin, daha sonra Samsun, Trabzon, Çanakkale, Muğla, Denizli, Konya, Kayseri, Ankara, Zonguldak ve İstanbul'da açılacağını belirten Tarih Vakfı Sergi Koordinatörü Ülkü Özen, “Her panonun önüne gittiğiniz zaman ya kendinizi, ya yakınınızı görmüş oluyorsunuz. Niyetimiz insanları üzmemek olmasına rağmen, üzüntülü bir sergi. Türkiye'de hak ihlalleri var. Önemli adımlar atıldı. Çok ciddi yasalar çıkarıldı. Ancak hak ihlalleri halen devam ediyor. Bunlarla başa çıkmanın yolu da örgütlenmekten ve sivil toplumdan geçiyor” dedi.

Yaşamın onurlu yaşam olması lazım

Amaçlarının yaşamın onurlu bir yaşam olması gerektiğini anlatmak olduğunu söyleyen Özen, “İnsan hakları kavramını genişletmek ve ikinci üçüncü kuşak haklarını gündeme getirmek istedik. Yaşam hakkı var ama yaşamın onurlu yaşam olması lazım. Yaşam hakkı dışında eğitim hakkı, barınma hakkı, kadın hakları, cinsiyet hakları, çocuk hakları, onurlu yaşam hakkı…” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *