ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hırsızlık kasa satışlarını artırdı

Hırsızlık kasa satışlarını artırdı
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2023 / 21.45
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2023 / 21.52
İşsizlik ve ekonomik krizin ardından şehrimizdeki suç oranlarının artmasıyla birlikte tatile çıkacak vatandaşlar eşyalarını hırsızlara karşı korumak için kas almay...

İşsizlik ve ekonomik krizin ardından şehrimizdeki suç oranlarının artmasıyla birlikte tatile çıkacak vatandaşlar eşyalarını hırsızlara karşı korumak için kas almaya yöneldi.

Kasa imalatçıları artan suç oranları nedeniyle vatandaşın kas almaya yönelmesinden dolayı durgun olan işlerinin açıldığını belirtti.

Kasa imalatçısı ve satıcısı Erdoğan Dündar, artan işsizlikle birlikte hırsızlığın ve suç oranlarının yükseldiğini belirtti.

İnsanlar kendini güvende hissetmiyor

Hırsızlık olaylarıyla birlikte kasa alımlarının arttığını belirten Dündar, “Yazın gelmesiyle birlikte tatile çıkacak olan vatandaşlar kasa alıyor. İnsanların kasa almasının en önemli sebebi kendilerini güvende hissetmemesi. Şehrimizde her gün yeni bir hırsızlık olayını öğreniyoruz ve izliyoruz. İnsanlar da haliyle malını korumak için kasa alma yoluna gidiyor” dedi.

Tatile gidecek vatandaş kası alıyor

Dündar, “Kışın işlerimiz çok durgundu. Fakat yazın gelmesiyle birlikte tatile gidecek olan vatandaş malını korumak amacıyla kasa alıyor. İşlerimizin açılması nedeniyle mutluyum ancak şehrimde aşırı derecede yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

Kasa fiyatları kaliteye göre değişiyor

Dündar, sattıkları kasaların insanların alım gücüne göre kalitesinin değiştiğine vurgularken, “Sattığımız üç çeşit kasa var ve bunların hepsini kendimiz imal ediyoruz. Bu kasaların fiyatları kalitesine göre değişiyor. Antep işi dediğimiz kasa bunların içinde en ucuzu fakat hırsızlıklara karşı en dayanıksız olanı, Avrupa işi dediğimiz kasa ise çok dayanıklı. Bu kasa her türlü matkap denilmesine maymuncukları açılmaya karşı en güvenli kasabadır. Elektronik kasa ise elektronik beyine sahip hırsızlığa karşı en güvenli yasadır. Şifreleme özelliklerinin çok iyi olması nedeniyle hırsızların soyacağı tek kasadır dedi."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *