ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hizmet, amel defteri gibidir

Hizmet, amel defteri gibidir
YAYINLAMA: 21 Mart 2022 / 15.16
GÜNCELLEME: 21 Mart 2022 / 15.16
Kiremit Caddesi yeni çehresi ile hizmete girdi

Açılış töreninde konuşan Celal Doğan, hizmeti amel defterine benzetti. Açılışa gelen yetkililer halkın arasında yürüyerek onlarla bir süre sohbet etti. Savcılı, Çamlıca ve Etiler mahallelerinin kesiştiği noktada yer alan Kiremit Caddesi’nde yapılan çevre düzenlemesinin açılışında konuşan Başkan Celal Doğan, halk istiyorsa yapılmayacak hiçbir şey olmadığını söylerken, “Hizmet etmek amel defteri gibidir. Sonunda hesabınıza bakarlar. Arkanızdayız bırakmamışsanız hayvandan farkınız kalmaz” dedi.

Savcılı, Çamlıca ve Etiler mahallelerinin kesiştiği noktada yer alan Kiremit Caddesi’ne 4000 metre² yeşil alan yapıldı.

Vali Lütfullah Bilgin, ana kent belediye başkanı Celal Doğan, emniyet müdürü Ali Kalkan ve bir çok davetlinin katıldığı açılış, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz’in kestirdiği kurbanla başladı. Titiz, Başkan Celal Doğan’ın alnına kurbanın kanından sürerken, açılışta yaptığı konuşmada tandır başındaki muhtarları bilgisayar başına geçirdiklerini söyledi. Başkan Doğan’dan mahalle sakinleri için çamaşırhane ve emekliler lokali istedi. Daha sonra kürsüye gelen Doğan, “Hizmeti koparmanın en güzel yolu demokrasidir, halkın arzusu dur. Halk istiyorsa yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Hizmet bitmez, ömür boyu sürer. Hiç kimse bize gel başkan ol diye yalvarmıyor. Biz istiyoruz. Eğer biz istiyorsak gereğini yapmalıyız. Hayat ta böyledir. Bu amel defteri gibidir. Sonunda hesabınıza bakarlar. Arkanızdayız bırakmamışsanız hayvandan farkınız kalmaz” diye konuştu.

Bu hizmetlerin korunması çok önemli

Önce yaşanabilir bir çevre, mahalle, şehir ve ülkeye ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Başkan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrin mahalleleri arasında bir fark olmamalı. Onların kanı kırmızı da sizinki başka renk mi? Bir yıl önce burası berbattı. Elektrik telleri yer altına alındı. Burada 4000 metre² park yapıldı. Ama bunları yapmak kolay, korumak zordur. Emekliler lokalini, çamaşırhaneyi yapmakta kolay, zor olan onları korumaktır.”

Mahalleli kadınlardan bu parkları çocukları için koruyacaklarına dair söz alan Doğan, Türkiye’nin özellikle son üç yıldır dibe vurduğunu belirterek, yükün beraber taşınması gerektiğini sözlerine ekledi. Daha sonra Çamlıca Kıraathanesi‘nde çay içen yetkililer mahalle muhtarlarının ve halkın sorunlarını dinledi. Sohbet sırasında Nafia garajına okul yapılması gündeme gelince Vali Bilgin, “Biz kararlıyız. Belki geç olacak ama oraya mutlaka bir okul yapacağız” dedi. Garaja okul yapılmasına engel olarak görülen kiracı için açıklama ise Celal Doğan‘dan geldi: “Elektriğini, suyunu kesersen, bak nasıl boşaltıyorlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *