ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hizmetlerinden dolayı Celal Doğan ve Sofuoğlu

Hizmetlerinden dolayı Celal Doğan ve Sofuoğlu
YAYINLAMA: 15 Ağustos 2023 / 00.31
GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2023 / 00.40
AKP’nin ekonomik iyileşmesi aldatmaca

Urfalılar Kıraathanesinin müdavimleri, hükümetin zam yapmamasından memnun olduklarını söyleseler de “Enflasyon düşüyor” açıklamalarının aldatmaca olduğu görüşünde “Bizim cebimizdeki para artmalı” diyorlar.

Şimdiye kadarki kahvehaneler den biraz farklı Urfalılar kıraathanesi. Kahvehane sakinleri için yazıhane görevi üsteleniyor. Taşeronlarla işçilerin buluşma ve iş görüşme ortamı olan kahvehane zaman eskitme yeri olmadığı için gündeme de uzak değiller. Kent ve ülke gündeminin masaya yatırıldığı kahvehanede değişik partilere oy kullansalar da birbirlerinin sözünü kesmeden dinlemeleri göze çarpıyor.

Çoğunluğu Şanlıurfa ve yakın il, ilçe ve köylerden Gaziantep’e göç eden ve burayı yurt edilenlerden oluşuyor. Doğduğu yere değil doyduğu yere bakan insanlar doğdukları yerin sorunlarına da duyarsız değil. Siyasi partiler ve icraatları hakkında bilgi sahibi olan kahvehane sakinleri, adayları da yakından tanıyor. Bir kısmı asla sağ partilere oy vermediğini ve vermeyi düşünmediğini söylerken iktidarın icraatlarından memnun olanlar da çıkıyor aralarından.

Ateşli tartışma ve konuşmaların yaşanmadığı masalarda, demokratik kurullar en üst düzeyde işlerken birbirlerini ikna etme gibi bir gayretle gözlenmiyor. Pek çok meclis ve cemaatten daha saygılı insanlardan oluşan topluluğun ortak paydası birbirinin fikirlerine saygı.

Bir kısmı için öncelikli konu, haklı olarak kendi ceplerine giren para olsa da, bir tek oyun ne kadar önemli olduğunu düşünenlerin de olması sevindirici. MHP’nin DSP ile Koalisyonundan rahatsız olanlar MHP’yi cezalandırmak için AKP’ye oy kullanacağını belirtirken, SHP’nin bir dava partisi olduğunu belirtenler “Vakkas Dalkılıç” diyor.

Büyükşehrin hizmetinden memnun olduklarını dile getirenler “Büyükşehirde Celal Doğan” derken ilçeler için farklı adayları dillendirebiliyorlar. Kahvehane sakinleri en acımasız eleştiriyi ve yersiz övgüleri yaparken masada aynı fikirleri paylaşmayanlar bunları saygıyla dinleyip tahammül etmeyi biliyor.

Ekonomi iyiye gidiyorsa cebimdeki para niye artmıyor?

İnşaat boyacısı Mehmet Dağdeviren “Hizmetlerinden dolayı Büyükşehirde Celal Doğan Şahinbey'de Ali İhsan Sofuoğlu diyor. AKP’nin zam yapmadığını bu nedenle oyunu AKP ye kullanacağını ifade ediyor Ali Güner. Selahattin Kılıç, Büyükşehirde Celal Doğan derken, Şehitkâmil’de Bozgeyik’e oy kullanacağını dile getiriyor. Nuri Polat AKP döneminde ekonomik iyileşme gözlendiğini zam yapılmadığından dolayı AKP ye oy kullanacağını belirtiyor.

“Ekonomik iyileşme söylentileri aldatmaca”

Şahinbey ilçesinde oturduğunu söyleyen Hasan Kaya Büyükşehirde de Şahinbey'de de. CHP’ye oy kullanacağını söylüyor ve ekliyor, “AKP’nin ekonomik iyileşme olduğunu iddia etmesi aldatmacadan başka bir şey değil. Madem ekonomi iyiye gidiyor o zaman benim cebimdeki para niye artmıyor?” diye soruyor. Şehitkamil'de oturan Yahya Bozaslan, CHP’nin fikirlerini benimsediği için oylarını CHP adaylarına kullanacağını, ayrıca CHP’nin halka daha iyi hizmet getireceğine inandığını ifade ediyor. Hüseyin Şahin, Büyükşehirde AKP derken, Şehitkâmil’de Bozgeyik için oy kullanacağını söylüyor. Fuat Bizer ise, Büyükşehir’de ve Şahinbey’de AKP’ye oy kullanacağını dile getirirken, Şükrü Kırmızıkuş da AKP’nin zam yapmadığını belirterek oyunu AKP için kullanacağını söylüyor. Önceki yıllarda MHP’ye oy kullanan ancak bu seçimde MHP’nin adaylarını şanslı görmediği için büyük şehirde AKP, Şehitkâmil’de de Bozgeyik’e oy kullanacağını söyleyen Yaşar yılmaz, “MHP’nin bu seçimlerde şanslı olmadığı için farklı partilere oy veriyorum” diyor.

AKP koalisyon hükümetinin ekonomik kararlarını uyguluyor

AKP’nin adaylarını tanımadığını, ancak zamların olmamasından dolayı AKP adaylarına oy kullanacağını belirten Mehmet Kaya, “İki yıl önce 80 milyon lira olan sanayi tüpünü 80 milyon liradan alıyordum, şimdi 63 milyon lira” diyor.

Orhan Yiğit, Büyükşehirde oy kullanmayacağını söylerken, Şehitkâmil’de SHP’nin adayı “Vakkas Dalkılıç” diyor. Mevlüt Ceylan, yerel seçimde MHP’nin adaylarını destekleyeceğini, adayları kazanımı olmayacak olsa da oyunu MHP’ye vereceğini söyledi. Ceylan, “Geçmiş hükümetin oy kaygısı gütmeden izlediği ekonomik iyileşmenin meyvelerini AKP hükümeti yiyor. Eğer koalisyon hükümeti farklı ayak oyunlarıyla bozulma ayıp 3 yıl daha devam etseydi bugün her şey çok daha farklı olurdu. Daha refah bir ülkede yaşıyor olabilirdik” diye konuşuyor

Sağ partiler zengini daha zengin fakiri daha fakir etti

Mehmet Çiftçi Şehitkâmil’de SHP’nin adayı Vakkas Dalkılıç için oy kullanacağını belirtirken Büyükşehirde Celal Doğan’a oy kullanacağını söyledi. Bugüne kadar sağ partilere oy vermediğini bundan sonra da vermeyeceğini belirten Çiftçi, “sağ partiler bizi ezdiriyor. Şu ana kadar sağ partilerin uygulamasında fakirler daha fakir zenginler de daha zengin oldu. Bazı arkadaşlar AKP’nin zam yapmadığını her şeyin ucuzladı mı söylüyor. Bir torba şeker 72 milyon, bir ayakkabı 40 milyon olmuş, nasıl ucuzluktan söz edersiniz? 6 çocuğum var her gün çalışıyorum kendi evimin geçimini sağlamakta sıkıntı çekiyorum. 15 yıldır çalışıyorum bir tek gün sigortam yok. Gün boyunca 15 milyona çalışıyorum. Sabah çıkarken cebimde 5 milyonum vardı. Gün boyu çalıştım 15 milyon yevmiye aldım. Cebimde şu anda 15 milyon var. 5 milyon sabahtan beri eriyip gitti. Bu şartlarda nasıl ev geçirip nasıl insan gibi yaşayacaksınız? Ben bu şartlarda nasıl sağ partilere oy veririm” diye konuştu.

MHP’nin DSP’yle koalisyonuna tepki gösterenler AKP’ye oy veriyor

Geçmiş dönemde MHP’ye oy veren Mehmet Öztürk, MHP’nin DSP’yle koalisyon yapmasına tepki olarak, yerel seçimlerde AKP’nin adaylarına oy vereceğini söyledi. Öteden beri Fazilet Partisine oy verdiğini bu nedenle yerel seçimlerde de AKP’nin adaylarına oy kullanacağını söylüyor Halil Aydın.

Oyunu şu ana kadar MHP’ye verdiğini, hatta 3 yaşındaki kızının adını “Ülkü” koyduğunu belirten İsmail Polat, bu seçimlerde AKP’nin adaylarını destekleyeceğini söylüyor. İsmail Külahçıoğlu da geçmişte MHP ye oy kullandığını ancak bu seçimlerde AKP’nin adaylarını destekleyeceğini söyledi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *