ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hukuka ve tüzüğe aykırı bir kurultay

Hukuka ve tüzüğe aykırı bir kurultay
YAYINLAMA: 10 Aralık 2023 / 19.11
GÜNCELLEME: 10 Aralık 2023 / 19.11

CHP’deki güven oylamasının hukuka ve tüzüğe aykırı olduğunu belirten eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, geçmişte CHP kurultayının ciddi gündemler için toplandığını, oysa bugünkü kurultayın demokratik haklarını kullanmak isteyen delegeleri cezalandırmak için yapıldığını söyledi.

Demokratik bir partiye yakışmıyor

CHP’nin mevcut yönetiminin halkla arasında güven sorunu olduğunu, bu sorunun aşılması yerine demokratik bir partiye yakışmayacak şekilde güven oylamasına gidildiğini belirten Doğan, “Bugün yapılacak güven oylaması hem tüzüğe, hem kanuna aykırı. Çünkü tüzüğümüzde kurultayın açık olması yazıyor. Şimdi yapılan kurultay çağrısı seyircinin ve basının alınmayacağı şekilde ilan edilmiştir” dedi.

Demokratik haklarını arayan delegeler cezalandırılıyor

Doğan, “CHP tarihinde kurultaylar, geleceği hazırlamak için çok ciddi gündemlerle toplanırdı. Bu kurultay ise, başkalarını suçlamak için toplanıyor. Gerek milletvekillerinin gerekse delegelerin demokratik haklarını kullanmak isteyen davranışlarını cezalandırmak bir demokratik partiye yaraşmaz” diye konuştu.

CHP yönetimiyle halkın arasında bir sorun var

“Bizim yönetimle şahsi bir sorunumuz yok” diyen Doğan, “Bunlar bizim partimizin iç meselelerdir. Ancak asıl mesele halkı ilgilendiren hususlardır. O da şudur: CHP yönetimiyle halkın arasında bir sorun var. Partiler iktidar olmak için kurulurlar. Halkı yanına almayan partiler iktidar olamazlar. CHP’nin mevcut yönetimi de halkı yanına alamamaktadır. Halkla arasında bir güven sorunu vardır. Bizim amacımız CHP’yi iktidar yapacak güven veren kadroları yönetime getirmek içindir. Sonuç, bu kurultay hukuksuz, ve halksız yapılıyorsa, CHP’ye yakışan bir kurultay değildir” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *