ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hukukçular da, vatandaş da önünü göremeyecek

Hukukçular da, vatandaş da önünü göremeyecek
YAYINLAMA: 25 Mart 2024 / 16.05
GÜNCELLEME: 25 Mart 2024 / 16.05

Baro Başkanı Zafer Okur, “Yeni Türkçe Ceza Kanunu ile gerek vatandaş gerekse hukukçuların önünü görememesi gibi bir durum ortaya çıkacak” dedi.

Bocalama dönemine girilecek

Okur, kanun kökten değiştiği zaman taşradaki uygulayıcılarından Yargıtay ceza dairelerine kadar herkesin bir bocalama döneminden geçeceğini söyledi.

Bir defada yapılan değişiklik sorunlara neden olacak

TCK’nın değişimine karşı olmadıklarını ancak bir defada yapılacak değişikliğin sorunlara neden olacağını belirten Okur, şu anda avukatların bir dava konusunda verilecek kararı bildiğini ve ona göre müvekkiline bilgi verdiğini, hakimlerin de karar verilen bir dava konusunda Yargıtay’ın vereceği kararı bildiğini kaydetti.

Okur, TCK’nın değişmesiyle hangi suça ne karar verileceği konusunda hem avukatların hem de yargı mensuplarının bir süre fikir beyan edemeyeceklerine dikkat çekti.

Medeni kanun değiştirilmeliydi

TCK’nın kökten değiştirilmesi yerine medeni kanunda yapılan değişiklikler gibi ana çatısının korunarak zamana uymayan yönlerinin değiştirilmesinin daha doğru olacağını belirten Okur, “Kökten yapılan değişiklik gerek vatandaş gerekse hukukçuların önünü görememesi gibi bir durum ortaya çıkaracak. Çünkü avukat müvekkilinin hangi cezayı alacağını, hakim de verdiği kararın Yargıtay’dan nasıl döneceğini bilmeyecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *