ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet dar gelirliyi ölüme terk edecek

Hükümet dar gelirliyi ölüme terk edecek
YAYINLAMA: 13 Haziran 2024 / 12.02
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2024 / 12.02

SSK Hastaneleri'nin devrinin altında yatan asıl nedenin özelleştirme olduğunu, özelleştirmenin 'paran kadar sağlık' hizmeti anlayışını getireceğini, belirten Genel İş 1 Nolu Bölge Başkanı Nihat Bencan, ""SSK Hastaneleri'nin devri, hükümetin özelleştirme politikasının önemli bir ayağıdır. Sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi dar gelirli insanların ölüme terk edilmesi anlamına gelir" dedi.

Kurtulmak yerine iyileştirme seçilebilir

SSK Hastanesi'nin devri yerine, ıslah edilmesini ve daha sağlıklı hale getirilmesini beklediklerini belirten Bencan, "Bugün SSK Hastanesi'nden aldığımız hizmet bizim hoşumuza gitmeyebilir. Ama yarın bu hastanelerin devri gerçekleştiği zaman bugünleri arar duruma geleceğiz. SSK Hastanesi'nin devri hükümetin uygulamaya koyduğu özelleştirme programın bir parçası. Devrinden sonra hastaneler özel idarelere devredilecek. Özel idareden de özelleştirilecek" diye konuştu.

Özel hastaneye bir hasta için 40 milyar ödendi

Bir üyelerinin yakınının Gaziantep'teki bir hastanede açık kalp ameliyatı olduğunu ve SSK'nın bu hasta için özel hastaneye 40 milyar ödeme yaptığını belirten Bencan, "Kim kalp hastası olmayacağının garantisini verebilir? SSK'nın devri ve onun arkasından gelecek özelleştirmenin ardından kalp hastası olamayacağımızın garantisi var mı? Eğer SSK Hastanesi ödeme yapmasa özel bir hastanedeki hastane masrafı olan 40 milyarı ödeme şansımız var mı? Elbette yok, işte bu nedenle SSK'nın devre bizi ölüme terk edecek bir yapı" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *