ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hükümet Gaziantep’i unuttu”

“Hükümet Gaziantep’i unuttu”
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2023 / 20.42
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2023 / 20.51
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sanayi, ticaret ve belediyecilikte önde gelen şehirlerinden biri olan Gaziantep’in hükümet tarafından unutulduğuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan “Yatırımda öncelikli illeri belirleyen hükümet Gaziantep’in adını bile ifade etmedi” dedi.

Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu’nun dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Doğan, “Bazılarının bu merkezi başka illere taşıma gayreti ve çabasını anlayamıyorum. Hazır bir merkez, hazır üretici güç, hazır beyin var. Buna rağmen bunu engellemek istiyorlar ama çabaları boşa çıkacak” dedi.

“İşsizlik artacak”

Kentimizin yatırımda öncelikli iller kapsamına alınmamasının gelişmiş olan Gaziantep’in sanayi ve ticaretine büyük darbe vuracağını vurgulayan Doğan, “Burada hazır kurulu bir düzeni olan sanayici, yatırımda öncelikli illere kaçmaya başlayacak. Sanayi tesisleri bu illere kayacak. Kurulu bir düzeni olan Gaziantep’te işsizlik daha da artacak. Şehrimizde 40 bin işsiz var. Üretimin durma noktasında olmasının sebebiyle 20 bin kişi daha çıkarıldı. Bu nedenle suç oranları artacak huzur kaçacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *