ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Hükümet gerginlik yaratmasın”

“Hükümet gerginlik yaratmasın”
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 13.28
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 13.35
Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu Genel başkanı Resul Akay, hükümetin meslek liseleri konusunu gerginliğe yol açmadan çözmesi gerektiğini söyledi. Akay, önceki yıllarda ortaya çıkan gerginliklerin ülkeye verdiği zararın tespitinin daha yapılamadığını belirterek, hükümeti yeni gerginliğe neden olmamaya çağırdı.

Emek mücadelesi kaybetti

BASK’ın örgütlenme çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelen Akay, Türkiye’de kamu sendikaları ile siyasal iktidarın konu başlıklarının aynı olduğunu belirterek, emek mücadelesinin irtifa kaybettiğini söyledi.

Açlık, yoksulluk ve yolsuzluk sorunları göz ardı ediliyor

Son günlerde Türkiye’nin açlık, yoksulluk, yolsuzluk gibi asıl gündeminden uzaklaştırılarak, “Öteki gündemine kilitlendirildiği görüşünü savunan Akay, meslek liseleri konusuyla gerginliğin tırmandığını söyledi.

Sadece bu meselenin muhataplarına ait olmadığını belirten Akay, “Meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişlerini düzenleyen çalışmalar suni bir gerginliğe neden oldu. Bunlar bizim çocuklarımız, ama hükümetler ara eleman ve uzman ihtiyacını planlamadan bu okulları açtı. Meslek liseleri konusunun sulandırılmaması gerekli. Bize göre, hangi öğrencinin hangi bölümlere gireceği belirlenerek bu konu çözülmeli. Anayasa kitapçığının fırlatılmasının yarattığı hasarın tespiti hala yapılamamışken, yeni bir hamaset tartışması istemiyoruz. Başbakanın da bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sendikaların asıl işyerlerini yerine getirmediğine değinen Akay, “Demokrasilerde teklik olmaz. Kamu çalışanına kendisini ifade edebilecek çeşitli seçenekler sunmak gerekiyor. Bazı sendikalar kamusal alanı kontrol etmek istiyor. Geçmişte siyasal iktidarın desteklediği sendikalar vardı. Şimdi münferit destekler var. Yetkisi olan sendikaların avantajı vardır. Ancak dört konfederasyon arasındaki maçta yönetenlerin hakem olması gerekmektedir. BASK rekabetin düzeyli olmasından yanadır.”

Geçmişte konfederasyonların yetkilendirilmesi noktasında kimi müdahalelerin olduğu şeklindeki bir soruya, “İnsan iradesine baskı koyan anlayışlardan iğreniyorum” diye yanıt veren Akay, yetkisi olan sendikaların avantajlı olduğunu, ancak yöneticilerin dört konfederasyon arasındaki maçta hakem olması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep il temsilciliğine Sadık Aydoğan atandı

Bu arada Gaziantep’te örgütlenme çalışmalarını başlatan BASK’a il temsilcisi olarak Sadık Aydoğan atandı. Yetki belgesini Genel Başkanı Resul Akay’ın elinden alan Aydoğan, aldığı görevi sendikacılığın onuruna yakışır bir şekilde yapacağına söz verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *