ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet konağı dört ay sonra bitecek

Hükümet konağı dört ay sonra bitecek
YAYINLAMA: 02 Mart 2022 / 14.09
GÜNCELLEME: 02 Mart 2022 / 14.09
Şahinbey Kaymakamı Ömer Karaman, Türkiye’de son beş yıl içinde yapılan hükümet konağından birinin de Şahinbey Hükümet Konağı olduğunu belirterek, “1998’de başlayan inşaatın %80’i bitmişti. Göreve geldiğimiz günden beri inşaatın takipçisi olduk. Devlet Bakanı Kürşat yüzmenin 323 milyar ödenek aktarması ile İnşaatımız 3-4 ay sonra bitecek” dedi.

1220 tane yeni derslik gerekiyor

Kolejtepe’de yapılan inşaatın bitmesi ile kaymakamlığın tüm birimlerinin taşınacağını, böylelikle koordinasyonun da daha kolay sağlanacağını belirten Karaman, “Bildiğiniz gibi ilçemizde her sınıfta 73 öğrenci düşüyor. Bu sayının 40’a inmesi için 1220 derslik yapılması gerekiyor. Biz yeni binamıza taşınınca şu an kullandığımız bünyesinde buradaki okulun kullanımına sunacağız. Böylelikle okulda biz de rahatlamış olacağız. Ayrıca yeni yerimize taşınmakla, çocuk yetiştirme yurdunun bölgede yarattığı tedirginliğin de önüne geçilmiş olunacak” diye konuştu.

Okul yaptırın

Karaman, okul yaptırmak isteyen bir hayırseverlere de Karataş’ta arsa tahsis ettirdiklerini, Var Lütfullah Bilgin’in konuyu çok önemsediğini hatırlatarak, Hayırsever vatandaşlarımızın, okul yaptırarak eğitime katkıda bulunmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *