ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet meydanlarda verdiği sözü unuttu

Hükümet meydanlarda verdiği sözü unuttu
YAYINLAMA: 28 Aralık 2021 / 14.21
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2021 / 14.21
Kamu-Sen olarak uzlaşı taraftarı olduklarını, ancak hükümetin bu politikalara devam etmesi halinde başka hak arayışları içine gireceklerini belirten Kamu Sen’e bağlı Türk Haber Sen Şube Başkanı Turan Çolak, hükümetin meydanlarda verdiği sözleri unutarak mazeretler ileri sürdüğünü söyledi.

Çolak, hükümetin uyguladığı politikalar üzerine yaptığı açıklamada, 2003 yılı için kamu çalışanlarının ücretleri belirlenirken 2 milyon 200 bin memurun yetkili konfederasyonu olan Kamu Sen’in görüşlerinin alınmadığını belirterek, “Biz hükümetten kavga değil uzlaşı, monolog değil diyalog, sorun değil çözüm, kayırma değil eşitlik, hükümetin değil devletin memuru, açlık değil insanca paylaşım, teslimiyet değil onurlu bir dış politika, keyfiyet değil adalet, sürgün değil verimli çalışma, tüketen değil üreten bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Hükümet kendilerini seçenleri unuttu

  1. hükümetin seçim öncesi meydanlarda “Siz önereceksiniz, biz yapacağız. Sivil toplum örgütleri ile istişare içinde olacağız” diye vaatlerde bulunduğunu hatırlatan Çolak, “Ancak görüntü hükümet yetkilileri bizlerle değil IMF, ABD ve AB İle istişare yolunu seçmiş. Kendilerini seçenleri unutarak bir takım mazeretlerin arkasına sığınmaya çalışmaktalar” diye konuştu.

Çolak, hükümetin bu sorunları daha önceden bildiği halde meydanlarda bol keseden attığını, iktidara gelince de bunları bir mazeret olarak sunduğunu vurgulayarak, “Hükümet yetkililerine kamu çalışanların temsilcisi olarak Türkiye Kamu-Sen ile bir an önce masaya oturmaya davet ediyoruz. Artık mazeretlerin arkasına sığınmamalarını tavsiye ediyoruz Diyerek aksi taktirde sendika olarak başka hak arayışları içine gireceklerini söylediler” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *