ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet tehlikeyi görmüyor

Hükümet tehlikeyi görmüyor
YAYINLAMA: 01 Temmuz 2021 / 14.44
GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2021 / 14.44
Irak'ta bir rejim değişikliğinin Türkiye’nin hayati çakarlarına dokunacağını belirten Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, ‘Bölgede on binlerce insanın katılacağı askeri harekat, hava ve kara savaşı büyük yıkıntıya yol açacak’’ dedi.

Gaziantep’e gelerek Onat Kutlar Salonu’nda partisinin düzenlediği toplantıya katılan MP Genel Başkanı Edibali, bir süreden beri Türkiye’yi bölgeyi ve dünyayı çok yakından ilgilendiren olaylar geliştiğini söyledi ve “11 Eylül’den bu yana müttefikimiz Amerika uğradığı terörist saldın dolayısıyla terörizme dünya çapında savaş açmış görünüyor. ABD’nin, terörist olarak cezalandırmayı istediği ülkelerin başından da komşumuz Irak bulunmaktadır.

ABD yönetimi, Irak devletinin başında bulunan Saddam Hüseyin’i devireceğini açıklıyor. ABD, bu amaçla gerçekleşecek bir askeri hareket için Türkiye’nin askeri ve diplomatik desteğine muhtaç. Irak’ta Saddam rejimi muhaliflerinin güçlerinin ne olduğu tamamen meçhul. ABD’nin Irak’a yapmayı düşündüğü askeri müdahalenin ahlaki ve hukuki dayanaklarının bulunduğu söylenemez” dedi.

ABD’nin Irak’ta rejim değişikliği yapmasının yanında, Kuzey Irak’ta Kürt topluluklarının Bağımsız Kürt Devleti kurmasına da destek olacaktır. Bu gelişmeler ülkeyi yöneten ülkenin haklarından habersiz, aciz ve tarih mirasından bihaber olanların görmeyen gözleri önünde sürüp gitmektedir. Türkler, Araplar, Kürtler ve benzeri tüm Ortadoğu ulusları için bu gelişme bir yıkım olacaktır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *