ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümetin en öncelikli konularından biri eğitimdir

Hükümetin en öncelikli konularından biri eğitimdir
YAYINLAMA: 09 Nisan 2024 / 11.53
GÜNCELLEME: 09 Nisan 2024 / 11.53

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, eğitimin hükümetlerinin en öncelikli konularından biri olduğunu söyledi.

Çocuklarımız sağlıklı ve iyi eğitimli olmalı

İçişleri Bakanı Aksu, hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan GKV’nin anaokulu kompleksinin açılış törenine katıldı.

Eğitim konusunun hükümetlerinin en öncelikli konularından biri olduğunu belirten Aksu, “Eğitim ve sağlık konularını 58’inci ve 59’uncu hükümetler olarak en önemli konu kabul ettik. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız sağlıklı ve iyi eğitimli olmalı. Biz bu düşünceden hareketle insana yatırımın en önemli yatırım olduğuna inanıyoruz” dedi.

İlk kez bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı

Hükümetin ilk kez bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını ancak yine de bunun yeterli olmadığına dikkat çeken Aksu, şöyle konuştu: “Bütçe olanakları yanında hayırsever vatandaşlarımızın eğitime katkısına ihtiyaç duyuyoruz. Gaziantep'e hayırseverleri “Eğitime yüzde 100 destek kampanyasına” katılmaya davet ediyorum. Kampanya kapsamında Gaziantep’te 900 dersliğin yapımının sürdüğünü memnuniyetle öğrendim. Bu bizi çok sevindiren bir gelişmedir. Gazianteplilerin eğitime ve sağlığa olan katkılarının artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. Bu yatırıma katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” Aksu, daha sonra kompleksin yapımına katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara plaketlerini verdi. Kentin sanayi ve ticarette kaydettiği gelişmeyle ülke ekonomisine model olarak gösterilen bir marka şehir olduğunu söyleyen Vali Lütfullah Bilgin, eğitime sağlanan katkının sürdüreceğine inandığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise konuşmasında 1963’den bu yana eğitim hizmeti veren GKV’nin eğitimde rekabetin dolayısıyla kalitenin de artmasına en önemli katkıyı sağladığını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *