ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İbadet yapmak için yeterince camii var

İbadet yapmak için yeterince camii var
YAYINLAMA: 16 Şubat 2022 / 14.03
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2022 / 14.03
CHP’li Av. Hasan Öztürkmen, her apartmana bir ibadethane açılmak istenmesinin inanç özgürlüğü ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Din sömürüsü ve ayrımcılık yapılıyor

Öztürkmen, maksat ibadet etmekse insanların bunu evinde de iş yerinde de yerine getirebileceğini söylerken, Her mahallede bir veya birkaç tane cami var. Buralarda da ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ben bu teklifin altında din sömürüsü ve toplumda ayrımcılık yaratmak kasti bulunduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Apartmana ibadethane açılmasına

izin vermeyen düşman ilan edilir

Aynı apartman Müslüman, Hristiyan veya Musevi bulunduğu var sayıldığında, o zaman bir apartmanda üç ay dediğine göre ibadethane açılması gerekeceğini hatırlatan Öztürkmen, “Apartmanda oturanlardan birinin böyle bir ibadethane açılmasına izni yoksa o kişi komşuları tarafından düşman ilan edilip, dinci görüşlerinin ağırlıklı olduğu bölgelerde dinci örgütlere hedef gösterilmesi anlamına gelebileceğinde düşünmemiz gerek. Bunun yeni Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarına zemin hazırlayabileceğini de gözden Irak tutmamak gerek” dedi.

Ayrımcılığa yol açar

Toplumda dinsel menfaatlerin alt yapısının çok güçlü olduğunu, bu nedenle böyle bir uygulamanın toplumda ayrımcılıklara yol açacağını söyleyen Öztürkmen sözlerine şöyle devam etti: İstenmeyen bir takım huzursuzluklara ortam hazırlayacağını düşünüyorum. Bunun inanç özgürlüğü veya Avrupa Birliği’ne uyumla uzaktan yakından ilgisi olmadığını inanıyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *