ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İçki yasağı için yumuşak geçiş

İçki yasağı için yumuşak geçiş
YAYINLAMA: 25 Ekim 2023 / 15.24
GÜNCELLEME: 25 Ekim 2023 / 15.25
Yıllardır kadın-erkek herkesin gittiği Belediye Lokalinin adı Hanımlar Lokali olarak değiştirilince haliyle içki de kaldırılmış oldu

Kadın-erkek tüm belediye çalışanlarının hizmetinde olan Belediye Lokalinde içki servisini kaldırmak için yeni bir düzenlemeye gidildi. Lokalin adı “Hanımlar Lokali” olarak değiştirildi, lokal erkeklere kapatılınca, içki servisi de kalkmış oldu.

Siz kadınlarınıza güvenmiyor musunuz?

Hanımlar Lokali olarak düzenlenen mekanın yıllardır kadın-erkek herkese açık olduğu ve insanların eş ve çocuklarıyla gidebildiği belirtilirken, “Toplumda kadın-erkek ayrımının ülkeyi nereye götüreceği ortada. Çağdaş bir kentte insanların eşi ve çocuğuyla rahatlıkla gidebildiği bir yeri sırf içkili diye kapatmak ne kadar hanımlara hizmet olur? Ayrıca siz hanımlarımıza güven duyup onu beylerin yanına oturtamayacak kadar cesaretsiz ve aciz misiniz? Bin yıllardır Türkiye halkı kadın erkek bir arada oturur, düğün yapar, cenazesini defne eder” diye tepki gösterildi.

Eski binaya açılış yapılacak

Gazianteplilerin hizmetine sunulması beklenen yeni projeler dururken, böyle yanlış bir takım uygulamalara gitmenin şaşkınlık yarattığını belirten belediye çalışanları ve vatandaşlar, “Başkan Asım Güzelbey, sosyal-kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem vereceğini belirtmişti. Kentin ortasında yıllardır kadın erkek tüm belediye personeline hizmet veren nezih bir mekan kadınlara tahsis edilmek amacıyla müşterilere kapatıldı. Eski binada hafif rötuşlar yapılarak, köşe başına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali tabelası dikildi ve lokal yeniden açılış yapılacağı güne kadar kapılar kilitlendi” diye konuştu.

Sosyal yaşamdan koparmak istiyorlar

“Bugün lokali, yarın otobüsler, okullar mı gelecek” diye soran vatandaşlar, “Kadınlar neden her ortamda erkeklerden ayrı tutuluyor? Belediye çalışanlarının eşleri ve çocukları ile lokale gelip yiyip içmesinin ne sakıncası var da, böyle güzel bir ortam içki yasağı getirilmek uğruna erkeklere kapatılıyor? Belediyenin böyle şeylerle vakit kaybetmemesi gerek” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *