ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhracatçı malını daha rahat bir şekilde satacak

İhracatçı malını daha rahat bir şekilde satacak
YAYINLAMA: 26 Haziran 2024 / 10.19
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2024 / 10.19

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, son aşamaya gelen akreditasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, ihracatçıların mallarını çok daha rahat şekilde Avrupa'ya satacaklarını söyledi.

Çelik, AB'ye giriş sürecinde laboratuvarların akredite olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

İhracatçıların mallarını akredite olmuş bir laboratuvarda tahlil ettirdikten sonra çok daha rahat bir biçimde ihraç edebileceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Akredite olmuş laboratuvarlarda tahlil edilen ürünler iç piyasaya da çok rahat bir biçimde sunulabilecek. GTB laboratuvarlarımızın akreditasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla hem üreticilerimiz hem de ihracatçılarımız ürünlerini kalitesinden emin bir şekilde piyasaya sunacak."

Çelik, akreditasyon çalışmaları kapsamında AB MEDA Grubu'nun Gaziantep'e geldiğini ve "Türkiye'de Kalite Altyapısının Desteklenmesi Projesi" kapsamında GTB'yi ziyaret ederek, standardizasyon, test, belgelendirme, muayene, akreditasyon gibi konularda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Temel hedefi Türkiye'deki kurumların kalite altyapılarını geliştirmede yardımcı olmak olan proje dahilinde GTB laboratuvarlarının akreditasyon çalışmalarında AB MEDA Grubu'nun ihtiyaç duydukları eğitim programlarını hazırlayarak çalışmalarına destek sağladığını ifade eden Çelik, en kısa zamanda akredite olmuş laboratuvarlarla, Gaziantepli üreticilere ve ihracatçılara hizmet vermeye başlayacaklarını kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *