ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İhracatı 50 milyon dolara çıkaracağız

İhracatı 50 milyon dolara çıkaracağız
YAYINLAMA: 08 Ağustos 2021 / 17.04
GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2021 / 17.04
Abdullah Gül'ün kabinesinin Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanmasının ardından Başbakanlıktaki ilk devir teslim Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile Mehmet Keçeciler arasında gerçekleştirildi.

Devir teslim töreninde konuşan Keçeciler. Kürşat Tüzmen'e görevi devretmekten memnuniyet duyduğunu ve gözünün arkada kalmayacağını söyledi. Keçeciler; "Kamu hizmetleri bir nöbettir, bayrak yarışıdır. Gönül rahatlığı içinde görevi devrediyorum. Gümrükler zor bir görevdir. Komşularımızla aramızda özellikle petrol fiyatlarındaki fark işimizi zorlaştırmıyor” dedi. Keçeciler, "Ancak Sayın Tüzmen'in tüm bu olumsuzluklara rağmen başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

Devlet Bakanı Tüzmen ise Keçeciler'e teşekkür ederek, Dış Ticaret, Eximbank ve Gümrüklerden sorumlu Devlet Bakanı olacağını söyledi. Geçmiş dönemlerde yapılan bütün çalışmaların sürdürüleceğini anlatan Tüzmen; "30 Milyar dolarlık ihracatı 50 milyara çıkaracağız." diye konuştu. Tüzmen bir soru üzerine Devlet Eski Bakanı Tunca Toskay'ın rahatsızlığından dolayı devir teslimin Başbakanlıkta gerçekleştiğini, Dış Ticaret için ayrı bir devir teslim töreni yapılmayacağını söyledi.

Tüzmen, 'geçmiş dönemde yaşanılan tatsız olaylar nedeniyle mi orada devir teslim yapılmayacak?' şeklindeki soruya: "Yaşanılan tüm olaylar geçmişte kaldı. Bunların hepsi milletin gözü önünde gerçekleşti. Şimdi geçmişe girmek istemiyorum." cevabını verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *