ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İki benzin istasyonuna daha ruhsat verildi

İki benzin istasyonuna daha ruhsat verildi
YAYINLAMA: 25 Mart 2022 / 14.17
GÜNCELLEME: 25 Mart 2022 / 14.17
Şehitkamil‘de yasalar uygulanmıyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın genelgesi ve İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararları hiçe sayılarak, iki benzin istasyonuna ruhsat verildiği iddia edildi.

CHP Şehitkamil ve Büyükşehir belediyesi meclis Üyesi Mehmet Atar ile Şehitkamil belediye meclis Üyesi Abdullah Dağlıoğlu tarafından yapılan ortak açıklamada, Araban yolu üzerinde Beylerbeyi köyüne kayıtlı taşınmaz ile sanayi bölgesindeki imar paftasında örnek Sanayi parselinin benzin istasyonu olarak tadil edilmesinin yasal olmadığı belirtildi.

Bakanlığın genelgesine aykırı

Şehitkamil belediye Meclisi’nin iki yerle ilgili kararının enerji ve tabii kaynaklar Bakanlığının genelgesine aykırı olduğunu belirten Atar ve Dağlıoğlu, Şehitkamil belediyesi Meclisi’nin 20 Eylül 2000 tarihli oturumunda 49 sayılı karar ile enerji ve tabii kaynaklar Bakanlığının genelgesine aykırı olduğu için ruhsat talebine oybirliğiyle reddettiğini hatırlattı. Atar ve Dağlıoğlu, şöyle konuştu:

Atar ve Dağlıoğlu yılmıyor

“Bozgeyik, bir yıl önceki meclis kararı ile bakanlığın genelgesini hiçe sayarak, aynı talebi bir yıl sonra yeniden gündeme getirdi. Biz buna karşı çıktık ve bu alanda mevzi imar planı yapılması bakanlığın genelgesine aykırı olduğundan da ret oyu verdik. Ancak oy çokluğu ile meclisten geçti. Büyükşehir meclisine giden bu konu genelgeye aykırı olduğu için Şehitkamil‘e geri gönderildi. Bozgeyik, mecliste çoğunluğu sağlayarak kararı yeniden çıkarttı. Biz iki meclis üyesi bu durumu idare mahkemesine götürüp yürütmenin durdurulması ve meclis kararının iptali için dava açtık. Talebimizi yerinde bulan mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi ve meclis kararı ile ilgili iptal davamız sürüyor. Biz yüce mahkemenin Tarafsızlığını koruyarak ve böyle işgallere, yasa tanımazlara geçit vermeyeceğimizin inancındayız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *