ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İki tiryakiden biri sigaradan ölüyor

İki tiryakiden biri sigaradan ölüyor
YAYINLAMA: 08 Şubat 2022 / 14.08
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2022 / 14.08
Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Türk Toraks Derneği tarafından yurt çapındaki çalışmalar gerekçesiyle Gaziantep Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından 30 31 Mayıs 2003 tarihleri arasında da sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri ile ilgili iki ayrı etkinlik düzenleneceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, sigaranın zararlarını dikkat çekilerek, Sağlık, bütün canlılar için önemlidir. Sağlık olmadan hiçbir işten istenen sonuç alınamaz, işler gerekli şekilde gelişmez. Dünyanın bugünkü halinden şikayet eden gençlerin gelecekten şikayet etme hakları olmayacaktır. Geleceğin güzel olmasını istiyorsak, sağlıklı bir yaşam sürmeliyiz. Hem akıl sağlığımızı hem de bütün sağlığımızı kurmalıyız. Bunun için uyuşturucu, alkol ve sigara gibi çağımızın en tehlikeli maddelerin uzak durmalıyız” denildi.

Araştırmalar sonucunda her iki sigara tiryakisinden birinin, direkt olarak sigaranın yol açtığı hastalıklardan hayata veda ettiği kaydedilen açıklamada, “Salgın hastalık denince insanın aklına veba, kolera geliyor. Oysa dünyanın en yaygın ve en tehlikeli salgın hastalığı sigara tiryakiliğidir. Bu hastalığın önüne geçebilmek için özellikle gençlerimizin ve tüm halkımızın konu hakkında sağlıklı bir biçimde bilgilendirilmesi gerekmektedir” şeklinde bilgi verildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *