ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İki yılda iki hastane hedefleniyor

İki yılda iki hastane hedefleniyor
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2023 / 21.04
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2023 / 21.04
Sağlık Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, sağlık hizmetlerine herkesin kolaylıkla ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, kent merkezinde yapımı devam eden acil yardım ve travmatoloji, organ nakli ve hemodiyaliz hastanelerini 2 yıl içinde hizmete açmayı amaçladıklarını belirtti.

Hastane yatırımları için gerekli ödeneğin tahsis edildiğini kaydeden Yıldırım, “Bizim temel hedefimiz, sağlık hizmetlerinde hem verenleri hem alanları mutlu eden bir kaliteyi yakalamak. Bu hedef çerçevesinde önemli çalışmalar yaptık yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yıldırım, kent merkezi yanında ilçe ve beldelerde de sağlık yatırımları yaptıklarını ifade ederek Oğuzeli Devlet Hastanesinin tamamlanması için gerekli olan 500 milyar liranın tahsis edildiğini, bu yatırıma ilişkin ödenek sorunu yaşanmadığını belirtti.

Geçen yıl 5 yeni sağlık ocağı, Gaziantep Devlet Hastanesi bünyesinde kanser tarama ve Araştırma Merkezi, Talasemi merkezi ve adölasan merkezi hizmete açtıklarını kaydeden Yıldırım, sözleşmeli sağlık personeli uygulaması kapsamında yapılan personelin atamasıyla önemli bir sıkıntıdan kurtulduklarını belirtti.

Sağlık ocakları ve sağlık evleri aracılığıyla sundukları sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, “Özel İdare Müdürlüğünün katkısıyla laboratuvar malzemeleri aldık. Eskiye oranla personel açısından olduğu gibi laboratuvar imkanlarımız açısından da çok iyi durumdayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *