ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İktidara gelecek siyasi parti vergiyi mutlaka tabana yaymalı

İktidara gelecek siyasi parti vergiyi mutlaka tabana yaymalı
YAYINLAMA: 28 Haziran 2021 / 15.17
GÜNCELLEME: 28 Haziran 2021 / 15.17
SMMMO Başkanı Bayram Hamiş, 3 Kasım seçimlerinden sonra iktidara gelecek siyasi partinin, ülkenin mali yapısında gerekli düzenlemeleri mutlaka yapması gerektiğini söyledi. Hamiş, vergi oranlarının düşürülmesi vergi çeşidinin azaltılması, verginin tabana yayılarak, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına yönelik uygulamaya geçilmesini açıkladı.

Türkiye’de çarpık bir vergi sisteminin uygulandığını, bunun sıkıntısını hem mükellefin hem de devletin kendisinin çektiğini belirten Hamiş, buna rağmen köklü iyileştirmelerin, düzeltmelerin bir türlü yapılamadığını söyledi. Hamiş, “Vergi oranları çok yüksek, önce bu oranlar düşürülmeli ve tabana yayarak adil hale getirilmeli. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı böylece tüm kalemler kendiliğinden vergilenecek. Az kazanan da az, çok kazanan da çok vergi alınmalı” dedi.

Türkiye’yi, bu şartlarda idare etmenin çok zor olacağını söyleyen Hamiş, ekonominin düzlüğe çıkması için çok kararlı ve tutarlı politikaların izlenmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye'nin şu anda çok sıkıntılı olduğunu belirten Hamiş, “Bir tarafta işsizlik, diğer taraftan, üretimsizlik, ihracatın olmayışı, hele hele bunların tuzu biberi olan iç ve dış borçların çok yüksek oluşu gelecek hükümetin elini kolunu bağlayacak ve işini zorlaştıracaktır. Ama Türkiye’nin bu şartlardan kurtulması zor değil. Seçilecek olan hükümetin dürüst, güvenilir, banka hortumcularının üzerine giden, hesap sorabilen olması gerek. Üretimi artırıcı, sanayi ve yatırımı teşvik eden tedbirleri ön plana alan, ihracatı artıran çalışmalar yapılarak derhal uygulamaya konulmalı. Üretim için gerekli imkanlar sağlanmalı. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurarak ihracat artırılmalı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *