ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İl başkanları devleti değil, partiyi yönetir

İl başkanları devleti değil, partiyi yönetir
YAYINLAMA: 05 Kasım 2021 / 15.14
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2021 / 15.14
Devlet yönetiminin hiç bu kadar ayağa düşmediğini ifade eden CHP il başkanı Duran Ergetir, AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu‘nun başbakan gibi konuşarak, “20 il müdürü daha değişecek” şeklinde açıklamasını eleştirdi.

AKP’li il başkanı Eruslu’nun geçtiğimiz günlerde, “Dürüst çalışan müdürler yerlerinde kalacak olmayanların yerine yenileri atanacak ve önümüzdeki günlerde 20 il müdürünün yerine yetkililerini atayacağız” açıklamasının şansızlık olarak değerlendiren CHP il başkanı Duran Ergetir, il başkanının başkan veya bakan gibi konuşmasının doğru olmadığını söyledi.

Ergetir, müdürler için “kötüler gidiyor iyiler geliyor” şeklinde ifadesinin yanlış olduğunu bildirdi.

“İktidar partisinin il başkanı bu açıklamaların için kınıyorum. Siyasetin devlet kurumlarına bu kadar girmesi çok yanlış. O zaman devleti siyasallaşırırız. İl başkanının 20 müdürü değiştireceğiz demesi kabul edilir değil. İl başkanının görevi devleti değil, parti yönetmektir. Eğer kendini Başbakan veya bakan yerine koyuyorsa o zaman Ankara’ya gitsin burada ne duruyor? Cumhuriyet tarihinde devlet yönetimi hiç bu kadar ayağı düşmedi. Bu ilkelliktir ve demokrasiyi araç olarak kullanmak buna denir” şeklinde konuştu.

Madem öyle dürüst olmayanlar

var, o halde dava açsınlar

“Görevden alınan müdürler sahtekarsa AK Parti il başkanı niçin bunlar hakkında dava açmıyor diyenler getir, görevden alınanlar sahtekarsa o zaman niçin dava açmıyor. Aksi halde neden müdürleri itham altında bırakan açıklama yapılıyor “dedi.

AK Parti şeffaf değil

AK Parti iktidarının şeffaf olmadığını, havaalanı ve limanların olası savaşta kullanılması için tezkerenin bile kapalı kapılar ardından görüşüldüğünü söyleyen Ergetir sözlerine şöyle devam etti: “Her şeyden önce bunların hukuka saygısı yok. Yargının verdiği kararla göreve yeniden başlaması gereken bürokratik göreve başlatmıyorlar. Bu hükümet savaşırım pazarlığına dönüştürdü. Türkiye’nin zararı can pazarlığına dönüştürlemez.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *