ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlk emri 'oku' denen dinin kadınlarının çoğu eğitimsiz

İlk emri 'oku' denen dinin kadınlarının çoğu eğitimsiz
YAYINLAMA: 23 Ekim 2024 / 12.21
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2024 / 12.21

"Toplum ve Kadın" konulu konferans düzenlendi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'ye de kadının sorunlarının olduğunu söyleyen Türkiye Diyanet Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu, "Bu sorun var ki kadın durmadan konuşuluyor. Türkiye'de okuma yazma problemi de var ve okuma yazma bilmeyenlerin çoğu kadın. Oysa bizler ilk emri oku denen bir dinin mensubuyuz" diye konuştu.

Kuran'da kadın-erkek eşitliği vardır

Türkiye'de 100 kadından 75'inin şiddete maruz kaldığını, kadınların ve kızların toplumda sürekli itilip kakıldığını ifade eden Ayşe Sucu, "Bu ülkede oğlan doğurmadığı için kadınlarını boşayanlar var. Dünyadaki araştırmalara göre kadınlara kanunlarla eşitlikler verilmiş olmasına rağmen eşitsizlikler kemikleşmiş haldedir. Aynı işyerinde aynı işi yapan kadına erkekten daha az ücret veriliyor. Bu da eşitsizliğin en somut örneğidir. Avrupa'da bile her 3 kadından birinin dayak yediği belirtiliyor. Açıkçası sınıftan sınıfa kadına dönük her toplumda haksızlıklar var ve bunu değişik şekillerde görmeniz mümkün. Türkiye'de kadına yapılan haksızlıklar bizim dinimizle bağlanıyor. Bu son derece yanlıştır. Peygamberimizin hayatında kadına yönelik hiç ir zulüm yoktur. Kuran'da bile kadın-erkek eşitliği vardır" dedi.

Kadının insan olup olmadığının tartışıldığı ortamlar bile var

Şehitkamil Belediyesi'nce düzenlenen konferansa Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı Ayşe Sucu konuşmacı olarak katıldı. Sucu, çok sayıda davetlinin izlediği konferansta, Türk kadınının yaşadığı toplumsal sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, katılımcıların sorularını yanıtladı. Konferansta konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Yardımcısı Bekir Öztekin ise, "Toplumda kadın konusu hep tartışılmıştır. Kadın zaman zaman oturtulması gereken yere oturtulmamış ve layık olmadığı yerlere itilmiştir. Bazı yerlerde kadın insan mı tartışılması bile yapılmıştır. İslam’da kadının yeri önemlidir ve kadına gereken önem verilmiştir. Kadın toplumun her katında erkekle beraberliğini sürdürmelidir. Kadına toplumda gereken önem verilmelidir. Kadınlar ki, "Cennet anaların ayakları altındır" diye belirtilenlerdir" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *