ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İlk raund CNN Türk’teydi!..

İlk raund CNN Türk’teydi!..
YAYINLAMA: 21 Haziran 2023 / 11.16
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2023 / 11.18
AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Asım Güzelbey ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, CNN Türk Televizyonu’nun ‘’Seçim Otobüsü’’ Programı’nda karşı karşıya geldi. Canlı yayın sırasında Celal Doğan’ın rahat ve kendinden emin tavrı ile Asım Güzelbey’in biraz tedirgin olması dikkat çekti.

CNN Türk’ün ‘’Seçmelerinizle sizi buluşturuyoruz’’ adını taşıyan canlı yayın otobüsü dün Demokrasi Meydanı’ndaydı. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan ile AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Asım Güzelbey ile gazetemiz yöneticilerinden Nurgün Balcıoğlu’nun konuk olduğu programda yerel seçimler ve Gaziantep’in sosyo- ekonomik koşulları değerlendirildi.

Centilmence mücadele edeceğiz

AKP adayı Asım Güzelbey’in biraz heyecanlı ve tedirgin olduğu canlı yanın sırasında, Celal Doğan kendinden emin bir tavır sergiledi. Asım Güzelbey, Gaziantep’te çok farklı bir seçim ortamı yaşanacağını, centilmence bir mücadele sergileneceğini söylerken, Doğan da Asım Güzelbey ile dost olduklarını ve dostça bir seçim ortamı yaşanacağını vurguladı.

Biz yaşlı mıyız?

Program sunucusunun Asım Güzelbey’e ‘’Genç ve dinamiksiniz’’ şeklindeki sözleri Celal Doğan’ı kızdırdı. Doğan daha sonra söz aldığında, ‘’Ne demek istiyorsunuz, biz yaşlı mıyız? Biz dinamik değil miyiz yani’’ diye tatlı bir sert sitem etti. Doğan, ‘’Dördüncü dönem hangi hizmetler eksik kaldı, daha neler yapmak istiyorsunuz da yeniden aday oluyorsunuz’’ şeklindeki soruya, ‘’Bu dönemde hedefimiz yine insan olacak. Yerel yönetimler yasası çıkarılıp, eğitimden sağlığa turizmden kültüre bir takım hizmetler belediyelere yüklendiğinde yapacak çok işimiz olacak’’ yanıtını verdi.

Değişim ve vizyon üzerinde duruyorum

AKP adayı Asım Güzelbey de iki nokta üzerinde durduğunu, bunların değişim ve vizyon olduğunu, yapılacak tüm hizmetleri projelendirdikten sonra halkın katılımı ile gerçekleştireceğini vurguladı. Güzelbey’in ‘’Kentlerde önce binalar yapılır, sonra alt yapı götürülür şeklindeki sözlerine de Doğan’dan, ‘’Biz açtığımız yeni konut alanlarına önce alt yapıyı götürdük, sonra konutlar yapıldı’’ yanıtı geldi.

Celal Doğan, yeniden seçilmesi halinde AKP iktidarının kaynakları kısmasından endişe edip etmediğini sorulması üzerine, ‘’Ben 15 yıldan beri hep muhalefetle çalıştım. Hiçbir talebim geri çevrilmedi. Sayın Tayyip Erdoğan’ın da olayları bu kadar basit düşünecek biri olduğunu söylemek yanlış olur’’ yanıtını verirken, Asım Güzelbey, ‘’Ben artık yeni bir yüz olsun diyorum, Celal Bey’in yüzü eskidi’’ diye konuştu.

Gaziantep fakirleşti, suç oranı arttı

Gazetemiz yöneticisi Nurgün Balcıoğlu da kentin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını değerlendirmesinde, Gaziantep’in 3 yıldan beri yaşanan ekonomik krizle çok yoksullaştığını, kentte kişi başına düşen gelirin 1560 dolar olduğunu söylerken, kentte suç işleme oranının giderek arttığına, suç işleme yaşının düştüğüne, kente işlenen suç oranından fazla olduğuna dikkat çekti.

Sivil toplum örgütleri görevini yapmıyor

Balcıoğlu, kız çocukları beşinci sınıftan itibaren okuldan alınan, kenar semtlerde 100 kişilik sınıflarda eğitim verilen, ilköğretimde 4 binin üzerinde derslik açığı bulunan ve sosyal ve kültürel yapısı belediyecilik hizmetleri ve sanayileşmesiyle paralel gitmeyen kentin 10 yıl sonrasından tedirgin olduğunu söyledi. Sivil soplum örgütlerinin gerçek işlevlerini yerine getirmediğini vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *