ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ILS cihazı sorunu çözümlenmeli

ILS cihazı sorunu çözümlenmeli
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2023 / 16.37
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2023 / 16.37
Gaziantep gibi önemli bir ticaret kentinde bulunan havaalanında ILS cihazı yokluğu nedeniyle uçakların iptal edilmesinin önemli eksiklik olduğunu ifade eden CHP milletvekili Ahmet Yılmazkaya, havaalanının ILS sorununun çözümlenerek uçuşa uygun hale getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Gaziantep gibi önemli bir ticaret kentinde bulunan havaalanında ILS cihazı yokluğu nedeniyle uçuşların iptal edilmesinin önemli eksiklik olduğunu ifade eden Yılmazkaya, havaalanının ILS sorununun çözümlenerek uçuşa uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmazkaya, siyasilerin verdiği sözde durmadığına dikkat çekerek, iç ve dış borcun 30 milyar dolar arttığını kaydetti.

Sorun kısa sürede giderilmeli

Yılmazkaya, devlete fazla yük olmadan ekonomiye önemli katkı sunan bir şehirde böyle eksiklerin çok büyük hata ve siyasilerin eksiği olduğuna dikkat çekti. Bu konuda iktidar partisinin önemli güne düştüğünü söyleyen Yılmazkaya, sorunun kısa sürede giderilmesini istediklerini açıkladı.

Hükümeti eleştiren Yılmazkaya, “250 milyar dolar için dış borcu bulunan, 10 milyon işsiz, gelir dağılımı adaletsiz olan ülkede, bazı kişiler kendi çocuklarına Amerika Birleşik Devletleri‘nde okuturken, dar gelirli aileler çocuklarını kuran kursu adı altında yenilikten uzak düşünceye mahkum etmektedir. Ancak bunlar yapılırken, Atatürk ilkelerinden uzak kalındı” diye konuştu.

İç ve dış borç 30 milyar dolar artı

Yılmazkaya, siyasilerin verdiği sözü yerine getirmediğini ifade ederek, “Milletvekili dokunulmazlığına sınırlama sözü verdik, onun yerine getiremedik. İktidar ekonomiyi düzelttim diye siyaset yaparken iç ve dış borç 30 milyar dolar arttı. Bir yılda ithalat ve ihracatta Makaslar gerildi, işsizlik önceki yıla nazaran %10 artı” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *