ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İndiriminde indirimi başlayacak

İndiriminde indirimi başlayacak
YAYINLAMA: 20 Nisan 2022 / 16.24
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2022 / 16.24
Hükümet yetkilileri sık sık piyasanın açıldığı ve ticarette canlanma olduğu şeklinde açıklamalar yaparken, esnaf halen ortada bir şey olmadığını, aylarca siftah yapamadan kepenk kapattığını belirtiyor.

Bit pazarındaki esnaftan, KOBİ’lere kadar herkes işsizlikten yakınıyor. Mevcut durgunluktan yakınanlar arasında gözlükçüler de yer alıyor. Üç aylık sezonda bekledikleri alışverişin olmadığını savunan gözlükçüler, “Üç aylık sezon bitti, şimdi indirimli dönem başladı. Ama sezon beklediğimiz gibi geçmedi” dedi.

Esnaf için sezonlarda ümit olmaktan çıkıyor

Gaziantep Fenni Gözlükçüler Derneği Başkanı Asım Kuyucu, piyasadaki durgunluktan esnaf grubu olarak fena etkilendiklerini belirterek, “Ölü bir sezon geçirdiklerini açıkladı. Her yıl Nisan, mayıs ve haziran ayından Gözlükçülerin sezonu olduğunu belirten Kuyucu, büyük ümitlerle sezonu bekliyorduk. Ama beklediğimiz satış olmadı. Piyasada büyük bir durgunluk var” dedi.

Piyasada haksız rekabet var

Hemen her meslek grubunda olduğu gibi gözlükçülerde de haksız rekabet olduğunu söyleyen Kuyucu sözlerine şöyle devam etti: “Piyasada kalitesiz gözlükler satılıyor. Pasajlarda, marketlerde, seyyar satıcılarda ve benzin istasyonlarında satılan gözlüklerin çok kalitesiz ve bandrolsüz. Dolayısıyla böyle yerlerde yapılan satışlar piyasada daha da sıkıntı yaratıyor. Haksız rekabete yol açıyor. Üstelik buralarda orijinal diye satılan gözlükler sahte. Gerçekle ilgisi yok. Örneğin uzak doğu ülkelerinden ithal edilen kalitesiz gözlükler, Avrupa’dan ithal edilen orijinal gözlüklerle kıyaslanıyor. Tüketici bunun farkında olmadığı için kaliteli diye alıyor. Yani hem tüketici aldatılıyor. Hem de haksız rekabet yaratılıyor. Esnaf bu durumdan olumsuz etkileniyor. Konuyu yetkililere daha Önce defalarca ilettik, ama ilgilenen yok. Üstelik kalitesiz gözlükler insanların gözlerini bozuyor. Her köşe başında seyyar güneş gözlüğü satıyor. Ama hiç alakası yok. Belediye ve sağlık müdürlüğüne büyük görev düşüyor.”

Taksitli satışlar arttı

Halen derneğe kayıtlı 45 bünyeleri bulunduğunu ifade eden Kuyucu, “Piyasada yaşanan durgunluk nedeniyle taksitli satışların arttığını belirterek, peşin alışveriş zaten kalmadı. Taksitli veya kartlı satışlar daha çok. İnsanlarda nakit para yok. Zaten şu sıra indirimli satışlar başladı, önümüzdeki ay ise indirimin indirimi yapılacak. İnsanlar artık sezon yerine indirimli dönemleri tercih ediyor. Buda esnafı çok zor durumda bırakıyor. Esnafın ödemelerinde aksamalar çoğalıyor” dedi.

Göz taraması yapılsın

Öte yandan kenar semtlerde insanların çoğunun gözlerini bozuk olduğunu, öğrencilerin bu konuda önemli sıkıntı yaşadığını açıklayan Kuyucu, “Bu konuda ilçe kaymakamlarına görev düşüyor. Çünkü bunların vakıfları var. Bu vakıf kanalıyla yoksul insanların göz taraması yaptırılarak bunların ihtiyaçları çözümlenebilir. Şehitkamil kaymakamlığı bunu zaman zaman yapıyor. Şahinbey ve diğer ilçelerde de benzer çalışmalar olabilir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *