ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaat sektöründe yaprak kıpırdamıyor

İnşaat sektöründe yaprak kıpırdamıyor
YAYINLAMA: 02 Nisan 2023 / 22.01
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2023 / 22.01
Ekonominin lokomotifi olarak kabul edilen inşaat sektörünün bacasının tütmediği, piyasadaki belirsizlikten dolayı yatırımcının parayı yastık altında tutuğu, inşaat sektöründe arz-talep dengesizliği yaşandığı ifade edildi. Yapılan konut ve işyerleri elde kaldı

İnşaat sektöründe sezon başından beri yapılan konutların satışında durgunluk yaşandığını, yatırımcı için düşünülen ev ve işyerlerinin atıl durumda beklediğini söyleyen İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Serdar Uygur, “İnşaat sezonunu ümitli açtık, ancak hayal kırıklığıyla kapattık. Binalar ve işyerleri yapıldı, fakat ticari açıdan karlı bir yıl geçmedi. Çok sayıda işyeri ve konut yapıldı, talep olmadığından yazık ki istenilen satışa ulaşılamadı” diye konuştu.

Yatırımcı dövizin dışına çıkamadı

Sektörde beklenilmeyen düzeyde arz-talep dengesizliği yaşandığını, bunun ekonomik göstergelerin dengesizliğinden kaynaklandığını belirten Uygur, “Ekonomik tedbirler yatırımcıyı özendirecek düzeyde değil. Dövizdeki dalgalanma yatırımcıyı dövizin dışına çıkartmadı. Bu durum satışları olumsuz etkiledi. Konut ve işyerlerinde arz fazlası var. Yatırımcı belirsizlikten dolayı elindeki döviz, para ve altını ekonomiye kazandırmıyor, yastık altında bekletiyor. Bunlar inşaat sektörü başta olmak üzere üretim sektörünü olumsuz etkiliyor” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *