ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnşaat sektörünü harekete geçirecek

İnşaat sektörünü harekete geçirecek
YAYINLAMA: 15 Kasım 2023 / 23.20
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2023 / 00.00

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Gaziantep’in öncelikli sorununun işsizlik olduğunu belirtirken işsizliğe çözüm bulmanın belediyenin görevleri arasında yer almadığını ancak bu tablo karşısında belediyenin istihdam yaratmak için inşaat sektörünü harekete geçireceğini söyledi.

Gaziantep'in sosyal projelere ihtiyacının olduğunu belirten Güzelbey, kozmopolit bir yapıya sahip olan Gaziantep’i güvenli, huzurlu ve yaşanabilir bir kent olarak geleceğe taşımak için sorunlar daha da büyümeden tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti.

Gelen 500 kişiden 495’i iş istiyor

Güzelbey, “Elbette Gaziantep’te yapılması gereken pek çok iş var. Ancak işsizlik sorunu gerçekten düşünülenden çok daha fazla. Burada her cumartesi günü vatandaşın sorunlarını dinliyorum. İnanın 500 kişi geliyorsa bunlardan 495’i iş istiyor. Her seferinde insanları anlatıyoruz, işsizliğe çözüm bulmak belediyenin görevi değil diyoruz. Bir de ben belediyenin istihdam kapısı olarak görülmesine karşı bir insanım. Ancak işsizlik o kadar büyük boyutlarda ki insanlara bunu anlatmakta güçlük çekiyoruz” dedi.

İlk etapta 4 bin konut yapılacak

İnşaat sektörünün harekete geçirilmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin farklı alanlarda istihdam alanı bulacağını belirten Güzelbey, “Ankara’da toplu konut idaresinden 4 bin konut için söz aldık bunun protokolü hafta içinde imzalanacak. 4 bin Konutluk bu inşaat yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Birinci etap için hedeflenen 4 bin konutun ardından 10 bin konutluk ikinci etap inşaat çalışmaları düşünüyoruz. İnşaat sektörünün harekete geçmesi işsizlik sorununa köklü bir çözüm olmasa bile en azından bir süre pek çok sektöre hareket gelir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *