ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanca çalışma şartları istiyoruz

İnsanca çalışma şartları istiyoruz
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 19.08
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 19.25
Yoksulluk sınırının 1 milyar 500 milyon olduğu ülkemizde, hemşirenin 610 milyon aylık ücretle çalıştığını belirten Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ayten Çeri, “Nitelikli sağlık hizmeti sunmak için insanca çalışma şartları ve ücret istiyoruz” dedi.

Bir hemşireye 915 hasta düşüyor

Çeri, “Türkiye ortalaması açlık sınırı 500 milyon, yoksulluk sınırı 1 milyar 500 milyon, bir hemşirenin aldığı ücret 610 milyondur. Nitelikli bir sağlık hizmeti sunmamız için meslek tanımımızı, çalışma alanımızı belirleyen yetki ve sorumluluklarımızın çerçevesini çizen emek verdiğimiz alanlarda uzmanlaşmamızı sağlayacak hukuksal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. İş koşullarımızın düzeltilerek insanca yaşam koşulları sağlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Doğum izinleri artırılmalı

Ülke genelinde hemşire açığı bulunduğunu, bu açıktan en fazla hemşirelerin etkilendiğini belirten Çeri, “ Doğum izinlerimizin 24 haftaya çıkarılmasını, ILO’nun 183 sayılı annelik koruma sözleşmesinin onaylanmasını, iş yükünüzün ağırlaşmasına neden olan personel açığının giderilmesini istiyoruz. Genelde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların yanı sıra hemşireler kadroya göre doluluk oranı yüzde 26.7, Türkiye genelinde hemşire başına düşen nüfus sayısı 915 tir. Sağlık ocaklarında olması gereken hemşire sayısı 43 bin 93, mevcut olan 11 bin 513, eksik hemşire farkı 31 bin 580’dir. Bölgeler arasında da eşitsizlik had safhadadır hastanelerde durum farklı değildir. Hastanede bir hemşirenin nöbetinde baktığı hasta sayısı 50 ve 70 arasında değişmektedir” şeklinde açıklama yaptı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *