ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnsanlar haklarını aramaya korkuyor

İnsanlar haklarını aramaya korkuyor
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2023 / 15.51
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2023 / 15.51
Sanayi ve ticaret il müdürü Doğan Bekerecioğlu, tüketicilerin genellikle davalarından sonucu alamayacaklarını düşündükleri için uğradıkları zararı kabullendiklerini söyledi.

Bekerecioğlu, yaptığı açıklamada, “Aslında vatandaş, (hakkımı ararsam zaman kaybederim, bir sonuç da alamam) diye düşünüyor. Çoğunlukla da hak aramayı bilmiyor. Satıcıyı dava ettiği takdirde, para harcayacağını, hak ararken daha çok zarar edeceğini düşünüyor. Aslında tüm masrafları devletin karşıladığını bilmiyor” dedi.

Tüketici şikayetleri konusunda, il hakem heyetine bir yıl içinde 141 resmi müracaat olduğunu, müracaatlardan 51’nin tüketici lehine, 82’sinin ise tüketici aleyhine sonuçlandığını kaydeden Bekerecioğlu, aleyhte sonuçlananların nedeninin, şikayet başvurusu sırasında belge veya sözleşme verilmemesi olduğunu ifade etti.

Bekerecioğlu, “Genellikle alışverişi iltimada dayalı olarak yapılıyor. Vatandaş bir mal alırken fiş, fatura sözleşme veya satış sonrası hizmet için belge almadığı için dava tüketici aleyhine sonuçlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşların, alo 175 tüketici hattını ilgi gösterdiğini de belirten Bekerecioğlu, bu hattı arayanlara daha çok hukuki anlamda yol gösterdiklerini, vatandaşın hakkını ispat edecek belgelere sahip olmadığı durumlarda satıcı firma ile tüketici arasında hakemlik yaptıklarını, çoğunlukla resmi işleme başvurmadan tüketicinin lehine olacak şekilde karar verdiklerini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *