ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İnternet üzerinden eğitim ve ticaret anlatıldı

İnternet üzerinden eğitim ve ticaret anlatıldı
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2020 / 13.32
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2020 / 13.32

GTO ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen seminerle internet eğitim ve ticarete olan katkıları anlatıldı. GTO Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı seminerde Dr. Göksel Aşan ve Dr. Metehan Sekban bilgi verdi.

Gaziantep Ticaret Odası ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri seminerle E Ticaret, Uzaktan Eğitim ve İnternette Lisansüstü İşletme Yönetimi Programı hakkında bilgi verildi. Açış konuşmasını yapan Mehmet Aslan “İnternet ya da daha geniş bir ifade ile yirminci yüzyılın son çeyreğinde bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler ekonomik ve toplumsal alanlarda hayatımızda bir değişim ve dönüşüm süreci başlatmış, ve bugün birey ve toplum olarak yaşadığımız temel olgulardan biri haline gelmiştir” dedi. Bilgi toplumu kavramı çerçevesinde girişimcilerimizi yakından ilgilendiren konuların başında elektronik ticaretin geldiğini belirten Aslan, “Bazı çevreler tarafından dile getirilen, elektronik ticaretin matbaanın icadı ya da endüstri devrimi kadar önemli bir değişimi simgelediği tezi, üzerinde önemle durulması gereken bir iddiadır” dedi.

İnternetin yoğun kullanım alanlarından biri olmaya aday konulardan birinin de eğitim olduğunu belirten Aşan, uzaktan eğitim ve lisansüstü eğitim gibi çalışmalarla eğitim alanında da çok önemli bir dönemi başlattıklarını. Bilgi Üniversitesi olarak böyle bir hizmet verebilmek için yoğun çaba sarf ettikleri Yeter ki siz onu alabilecek altyapı ve yöntemlere sahip olun” dedi. Seminerde, Dr. Göksel Aşan ise Bilgi Üniversitesinin YÖK’ten izin alarak yaptığı İnternetle Yüksek Lisans Programı e-mba hakkında bilgi verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *