ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Irak pazarından fazla pay almak için fuar düzenlenmeli

Irak pazarından fazla pay almak için fuar düzenlenmeli
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 12.51
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 12.52
GSO başkanı Nejat Koçer, Türkiye’nin Irak pazarından daha fazla pay almasına dönük, Gaziantep’te Uluslararası Fuar düzenlenmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Koçer, yeniden yapılanma sürecine giren Irak’ın, bir çok ülke için olduğu gibi Türkiye için de çok önemli bir pazar olduğunu, bu pazara girebilmek için fuar organizasyonlarının hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Irak’a yönelik Ürdün‘de uluslararası büyük bir fuar organizasyonu yapılacağına dair duyumlar aldıklarını ifade eden Koçer, “Irak’ın yeniden yapılanma sürecinde, Türkiye’nin de bu önemli pazardan pay alması ve ihracatını artırması için uluslararası bir fuar düzenlemesinin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda, Irak’a yönelik olarak Gaziantep’te uluslararası bir fuar düzenlenmesi için girişimlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Koçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine katıldığını ve fuar konusundaki taleplerini yetkileriyle ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Ayrıca, ABD ziyareti sırasında da Gaziantep’te fuar düzenlenmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Irak’a yönelik olarak öldüğünde açılması planlanan fuar, neden Gaziantep’te açılmasın. Gaziantep, konumu itibari ile çok önemli bir potansiyele sahip. Irak’a ihracatımızda önemli bir yer tutuyor. Irak‘ın yeniden yapılanması için inşaat malzemelerinden iş makinalarına, gıdadan, telekomünikasyona, mamullerden tıbbi malzemelere kadar her şeyi Türkiye’den temin edilebilir. Oda olarak, hedefimiz, 2004 yılı ortalarında Irak’a yönelik olarak uluslararası bir fuar düzenleyebilmek. Bu konuda girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

başta ABD ve Avrupa birliği ülkeleri olmak üzere, Irak’a mal satmak isteyen Üretici firmaları Gaziantep’te görmek istediklerini anlatan Koçer, şunları kaydetti:

“Söz konusu ülkeler, Gaziantep’te düzenlenecek fuara katılarak, Irak pazarına rahatlıkla açılabilirler. Gaziantep, konumu itibari ile bu konuda önemli bir merkez. Tabii ki yerli firmalarımızda ürünlerini en iyi şekilde tanıtma fırsatı yakalayarak, Irak’a daha fazla ihracat yapma fırsatı yakalayacaklardır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *