ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş kurmaya özendiriyorlar

İş kurmaya özendiriyorlar
YAYINLAMA: 17 Eylül 2023 / 18.41
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2023 / 18.49
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, “Yeni fırsatlar programının işsizliğin arttığı günümüzde istihdam yaratmak için önemli bir atılım olduğunu” söyledi.

Aslan, AB ve Türkiye iş kurumu iş birliğiyle gerçekleştirilecek “Yeni fırsatlar programı” olarak adlandırılan çalışmaların sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, sanayi ve ticaret odalarının teklif sunmasıyla yerel düzeyde istihdamın artırılmasını amaçladığını kaydetti.

Program için toplam 32 milyon euro kaynak ayrıldığını ve belirleyecek hibelerin özellikle küçük ve orta boy işletmelerin kurulması ve desteklenmesi açısından önemli olduğunu, kişilerin hibeler sayesinde iş kurmaya özen indirilmeye çalışıldığını belirten Aslan şöyle konuştu: “Yeni Fırsatlar Programı son zamanlarda giderek artan işsizliğe çözüm getirebilecek ve bölgedeki istihdamı artıracaktır. Kobi'ler Türkiye ekonomisinin can damarlarıdır. Bu açıdan bölgemizde bulunan KOBİ’lerin de desteklenmesi ve yeni kobilerin kurulması bu program kapsamında hızlanacaktır”

Aslan, işsizliğin sadece ekonomik bir olgu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu konunun sosyal boyutunun da önemli olduğunu belirterek, “Bu program kapsamında işsiz, kırsal kesimden göç etmiş, eski hükümlü veya işsiz kalabilecek kişiler için de yardım sunuluyor. Bu sosyal barış ve kalkınma için de çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *