ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş kurmayı düşünenler için bilgilendirme günü

İş kurmayı düşünenler için bilgilendirme günü
YAYINLAMA: 12 Nisan 2022 / 13.50
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2022 / 13.50
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, Gaziantep Ticaret Odası tarafından herkese açık bilgilendirme günü düzenleniyor.

Gaziantep Ticaret Odası fuayesinde yarın bilgilendirme günü düzenleyeceği belirtildi. Saat 9:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak toplantıda Gaziantep Ticaret Odası danışmanlık uzmanlarının hazır bulunacağı ifade edilirken, iş kurmak isteyen girişimci adaylarının işlerini sağlam temeller üzerinde kurmaları ve işini yeni kurmuş olan küçük işletme sahiplerinin başarılı şekilde işlerini sürdürmeleri için ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verileceği kaydedildi.

Yeterli araştırma yapılmadan kurulan işletmeler kapanır

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, bir iş fikrine sahip olan ve küçük ölçekli bir işletme kurmak isteyen girişimci adaylarının genellikle pazar, işletme sermayesi, insan gücü gibi konularda yeterli çalışma ve araştırma yapmadan iş fikirlerini hayata geçirmeye çalıştığı belirtildi. Bu şekilde kurulan işyerlerinin bir süre sonra rekabet, yetersiz sermaye, yetersiz iş tecrübesi gibi nedenlerle kapanıp gitti, sonuç olarak girişimcinin maddi ve manevi açıdan zor durumda kalacağı vurgulandı.

Profesyonel destek başarısızlık riskini azaltır

Yetkililer, bu sorunların yaşanmaması ve kurulacak işyerlerinin devamlılığının sağlanması için henüz iş fikrine sahip olduğu ve işin kurulması aşamasında başarısızlığın demek için izlenmesi gerekli adımları çok iyi bilmek gerektiği belirtildi. Bu nedenle girişimci adayların profesyonel bir destek almasının başarısızlık ihtimalini ve riskini azaltacak kaydedildi. 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak toplantının girişimci adayları veya işini yeni kurmuş girişimcilerin merak ettiği konuları veya yeni kurdukları işleri ile ilgili sorunlarını ve sorularını, iş fikirlerini hayata geçirirken nelere dikkat etmeleri gerektiğini, yeni kurdukları işlerinin nasıl sağlıklı sürdürülebileceğini ilişkin uzmanlarla birebir görüşülebileceği ifade edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *