ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşçilerimizi pazarda soğan satmaya göndereceğiz

İşçilerimizi pazarda soğan satmaya göndereceğiz
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2023 / 21.06
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2023 / 21.06
Devletin fabrikalara destek sağladığını, bunun yanı sıra atölyelere üvey evlat muamelesi yapıldığını söyleyen Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası Başkanı Mahmut Yıldırım, “Devletin verdiği kredilerden esnaf neden yararlanamıyor” diye sordu.

Geçtiğimiz sezonun, hükümetin izlediği ekonomik politikalar yüzünden önceki yıllardan daha kötü olduğunu belirten Yıldırım, “Bu yıl sezon öncesi yıllara göre çok durgun geçti. Küçük esnaf perişan durumda. Atölyelere gereken ilgi gösterilmiyor. Halbuki biz de vergi veriyor, biz de üretim yapıyor, biz de istihdam sağlıyoruz. Buna rağmen devlet bizi tanımamazlıktan geliyor. Triko, ülkemizin önemli bir gelir kaynağı. Fakat devlet bizi boğmaya çalışıyor. Enflasyonu düşürmek için sıkı bir para politikası izlediler. Fakat sonucunu düşünmediler. Esnafı boğdular” dedi.

Devlet kredilerinden biz de yararlanalım

Uzun süre bürokrasi yüzünden devlet kredilerinden yararlanamadık anlarını ifade eden Yıldırım, “Devlet sadece fabrikalara kredi alımlarında kolaylık sağlıyor. Şu an kayıtlı 70 bin esnaf var. Devlet organize sanayideki 140 fabrikaya yardım ediyor. Biz durursak fabrikalar kime mal satacak? Bürokratik engeller yüzünden kredi alamıyoruz. Biz durduk, organize işçi çıkarmaya gitti. Sanki biz bu ülkenin çalışanı değilmişiz gibi muamele ediliyor. İşçileri çalıştırmak için devletten kredi almak zorundayız, taze kana ihtiyacımız var. Devletten beklediğimiz bizi çalışır halde tutmaları. Aksi takdirde işçilerimizi pazarda soğan satmaya göndereceğiz” diye açıklamada bulundu.

Vergi sistemi çok yanlış

Yıldırım, devletin AB’ye girmek için birçok uyum yasası çıkardığını fakat vergi sisteminde hiçbir değişiklik yapılmadığını kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: “Devlet bizim ihracat yaptığımız sınırlarda yanlış politikalar uyguluyor. Ayrıca ürettiğimiz mallarda çok yüksek vergi oranları var. Diğer ülkelerin ürettiği mallarla rekabet edemiyorum. Ürettiğimiz malı dünya pazarına sunmam için bizi desteklemeleri lazım. Verginin ve sigorta primlerinin düşürülmesi gerekir. Vergi sistemi kesinlikle değiştirilmeli. AB’ye Girmek için uyum yasaları çıkartılıyor. Fakat hiçbirinde vergi ile ilgili bir değişiklik yok. Ben iplik alıyorum. Benden vergi alıyor, iplik aldığım insandan vergi alıyor ve benim sattığım insandan vergi alıyor. Bu adaletsiz bir vergilendirme sistemidir”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *