ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İşsizliğe, yoksulluğa boyun eğmeyeceğiz”

“İşsizliğe, yoksulluğa boyun eğmeyeceğiz”
YAYINLAMA: 11 Mart 2024 / 15.41
GÜNCELLEME: 11 Mart 2024 / 15.41

Türkiye'nin borcu 304 katrilyon

Gaziantep KESK Şubesi’nin Atatürk Anıtı önünde yaptığı eyleme Eğitim-Sen üyeleri de katıldı. KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Polat, burada yaptığı basın açıklamasında, AKP iktidarının Kamu Yönetimi Temel Kanunu’nu hızla meclisten geçirerek, kamu hizmetlerini özelleştirmenin, bu hizmetleri yöneten kamu emekçilerinin sorunsuz bir şekilde kapı önüne koymanın hesaplarını yaptığını belirtti.

Son 1.5 yılda 139 bin 500 küçük esnaf kepenk kapattı

Polat, AKP hükümetinin IMF programlarıyla yoksulluk ve işsizliğin arttığını, 90 milyon liranın altında gelir ile geçinmeye çalışan 7 milyon kişi olduğunu, 4 milyon insanın işsiz dolaştığını, sosyal güvencesi olmadan 5 milyon insanın kaçak çalıştırıldığını belirterek, tefeciye vergi olmadığını, son 1.5 yılda 139 bin 500 küçük esnafın kepenk kapattığını, Türkiye’nin borcunun 304 katrilyonu bulduğunu, askeri harcamaların yıllık 9 milyar doları bulduğunu, başta eğitim, sağlık, sosyal güvenlik olmak üzere kamu hizmetlerinin şirketlere sunulduğunu ve sendikal hakların olmadığını ifade etti.

Hükümet ile masaya KESK oturacak

Polat, “Geçen yıllarda olduğu gibi, bu yıl da hükümet ile yapılacak olan toplu görüşme masasına KESK oturacak. Başta grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı olmak üzere, tüm kamu çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için somut taleplerimiz ile masaya oturacağız. Önümüzdeki toplu sözleşme süreci bizler için olduğu kadar hükümet için bir sınav olacaktır. Biz bu sınavı geçmek için sizlerin de taleplerimize sahip çıkmanızı istiyoruz. Bizler yıllardır sendikal hak ve özgürlük mücadelesini insanca bir yaşam, çocuklarımız ve gençlerimiz için daha iyi bir gelecek adına yürüttük. Şunu çok iyi biliyoruz ki eğitim, sağlık gibi alanlar başta olmak üzere, kamusal alana yönelik saldırıların durdurulması, ayrımsız tüm emekçilerin birleşik örgütlü mücadelesinden geçmektedir " dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *