ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsizliği azaltmak için önemli bir adım

İşsizliği azaltmak için önemli bir adım
YAYINLAMA: 17 Eylül 2023 / 18.42
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2023 / 18.48
İŞKUR Müdürü Hüseyin Avcı, Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında Türkiye’de yaşanan yüksek düzeydeki işsizliğin çözümü için, “Türkiye’de aktif iş piyasası stratejisi” programının finansman anlaşmasının 2003 yılının ekim ayında imzalandığını ve program uygulamaya başlandığını söyledi.

İş kurma ve iş bulma şansı artacak

Avcı, bu uygulama kapsamında özel olarak geliştirilen hibe planı dahilinde 2005 yılı sonuna kadar sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili sosyal taraflara, proje yürütme kapasitelerinin güçlendirilmesi için 32 milyon euro destek olunacağını açıkladı.

Avcı, “Bu uygulamada beklenen, işsizlerin ve işsiz kalma riski altında çalışanların, aktif istihdam önlemleri aracılığıyla, istihdam edilebilirliklerinin ve iş şanslarının yükseltilmesidir” dedi.

Hibe planı İŞKUR tarafından yönetilecek

Hibe planının Türkiye İş Kurumu tarafından yönetileceğini açıklayan Avcı, hibeden yararlanmak isteyen proje teklifleri için Nisan ve Haziran 2004 tarihlerinde iki çağrı yapılacak.

Avcı hibe planı altından kimlerin fon alacağını ise şöyle özetledi: “Kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, yerel yönetimler, meslek oda ve kuruluşları, işçi, işveren ve memur sendikaları, konfederasyonları, sanayi, ticaret, Ziraat meslek oda ve kuruluşları, üniversiteler, eğitim kuruluşları, araştırma enstitüleri, kooperatifler gibi kurum kuruluşlar hibe almak için başvurabilirler”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *