ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsizliğin boyutları beni çok şaşırttı!

İşsizliğin boyutları beni çok şaşırttı!
YAYINLAMA: 07 Kasım 2023 / 16.26
GÜNCELLEME: 07 Kasım 2023 / 17.00
Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, göreve geldiğinden bu yana işçi almadıklarını kaydederken, “Göreve geldiğimden bu yana en çok şaşırdığım konu, işsizliğin boyutları oldu” diye konuştu. Güzelbey, belediyelerin istihdam kapısı olmaktan çıkarılarak sanayinin önünü açan kuruluşlar olması gerektiğini belirtti.

Belediyeler istihdam kapısı olmamalı

Göreve geldiğinden bu yana işçi almadıklarını, böyle bir politikalarının da olmayacağını kaydeden Güzelbey, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimden bu yana en çok şaşırdığım konu işsizliğin boyutu oldu. Belediyeler istihdam kapısı olmanın aksine sanayinin önünü açan kuruluşlar olmalıdır. Şu ana kadar bir tek işçi almadık. Öyle bir politikamızda olmayacak. Sanayiciler için daha ucuz arsa temin etmek, sanayiciye imkanlar sunmak ve sorunlarına çözüm bulmak, kısaca sanayici ve belediyenin el ele olduğunu her platformda göstermek zorundayız. Çünkü işsizliği çözecek olan bu insanlardır. Bunun içinde inşaat sektörünü mutlaka canlandırmamız lazım”

“Bizden önce çok hizmet yapılmış ama pahalıya mal olmuş”

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendilerinden önce görevde olan yönetimin kentte birçok hizmet yaptığını ancak bu yatırımların biraz pahalıya mal edildiğini söyledi. Güzelbey, göreve geldikten bu yana belediyeyle ilgili çok ciddi tespitler yaptıklarını, aldıkları bilgilerin genelde iş akışıyla ilgili olduğunu söyledi. Güzelbey, “Bizden önce çok hizmet yapılmış bunu inkar etmemek lazım. Ama yapılan tespitlere göre bu hizmetler biraz pahalıya mal olmuş. Biz şu anda bu hizmetleri nasıl ucuza mal edebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Her ay 2 katrilyon borç ödüyoruz

İhaleler ve satın alma hizmetleri bazında gelir gider tablosu incelendiğinde belediyenin 1 katrilyonun üzerinde borcu olduğuna dikkat çeken Güzelbey, sadece hazineye her ay 2 trilyon lira borç ödediklerini anımsattı.

Bu ödemelerin arkasına sığınmadan, gelir kaynaklarını artırarak verdikleri sözü yerine getireceklerini ifade eden Güzelbey, belediyenin istihdam kapısı değil, sanayinin önünü açan kurum olarak çalışmasını sağlayacaklarını bildirdi.

5 bin tane konut yapmayı hedefliyoruz

Hükümetin Gaziantep’e bin 500 konut sözü verdiğini ifade eden Güzelbey, kendilerinin bu rakamı 3 bin 600’e hatta imkan olursa 5 binlere çıkarmayı planladıklarını belirtti. Güzelbey alınan bu kararın ciddi bir adım olduğunu ifade ederek, turizmin de kendileri için önemli bir konu olduğunu söyledi. Gaziantep’te turizmin canlandırılması gerektiğini kaydeden Güzelbey, “Bugün eşsiz Zeugma mozaiklerine sahip bir kentiz. Gaziantep'i uluslararası turizm merkezi yapma yolunda projelerimiz de var. Bu sadece Zeugma’yı değil diğer kültürel değerleri de kapsayacak. Çünkü Gaziantep’in çok ciddi kültür varlıkları var” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *