ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşsizlik önlenmeden sorunlar çözülemez

İşsizlik önlenmeden sorunlar çözülemez
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2023 / 19.53
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2023 / 20.05
Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Tekstil-İş Sendikası Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, hükümetin 2004 yılını işsizlikle mücadele yılı ilan etmesine rağmen, 16 aylık icraatında işsizlik konusunda beklenilen adımları atmadığını söyledi.

Samimi tedbirler alınmadı

”İşsizlik, hala Türkiye'nin en büyük sorunu. Sendika olarak bu konuda somut adımlar atılmasını bekliyoruz” diyen Subaşı, “Hükümet, şu ana kadar işsizlik sorununun çözümüne yönelik ciddi adımlar atamadı. Hala, insanlar işlerini kaybediyor. Mademki 2004 yılı işsizlikle mücadele yılı olarak değerlendiriliyor, o halde bu konuda somut adımların atılmasını bekliyoruz. Öncelikle, işten atılmalar durdurulmalı, daha sonra da yeni istihdam alanları yaratılarak, işsiz insanlara iş imkanı sağlanmalıdır. Bu arada, özellikle sendikalı işçilerin işten atılma kaygıları da ortadan kalkmalıdır. Hala, sendikalı olduğu gerekçesi ile işçilerin işveren tarafından keyfi olarak işten atılmasına tanık oluyoruz” diye konuştu.

İşten çıkarmalar ekonominin kötü gittiğinin en iyi kanıtı

Subaşı, bir ay içinde yaklaşık 3 bin işçinin işten çıkarıldığını, işten çıkarmaları görmezden gelen hükümetin ekonomik iyileştirmelerin den söz ederek halkla alay ettiğini belirtirken, “AKP ülkeyi dikensiz bir gül bahçesi gibi göstermeye çalışıyor. Hükümete bakarsanız vatandaşın bir eli yağda bir eli balda. Gerçekçi bir gözle yaşama ve topluma baktığınız zaman gördüğünüz tablo içinizi parçalıyor. Eğer hükümeti iddia ettiği gibi ekonomi iyiye gidiyorsa, neden işten çıkarmalar var. İşten çıkarmalar yatırım olmadığının en büyük göstergesidir. Çünkü yatırım olan bir ülkede işten çıkarma değil, aksine istihdam olur. Oysa değil, mevcut işçi sayısının artması, işten çıkarmalar artarak devam ediyor. Bu da gerek çalışan gerek ülke ekonomisi için büyük risk ve tehlike oluşturuyor” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *